Kidscuiti

Biscuiti cu ovaz

martie 16, 2020

Zilele astea #stamincasa si petrecem impreuna! Am facut si refacut zecile de puzzle-uri, am batut mingea in curte, am plantat copaci, am desenat si colorat, am citit povesti, am facut biscuiti… A zis cineva biscuiti?🙈

Ei bine, nu orice biscuiti, ci niste biscuiti cu ovaz, deliciosi! In 5’ a fost gata compozitia! Apoi, cu ajutorul micilor ucenici, am transformat-o rapid in bilute si am pus-o la copt!

Ingrediente:

  • 60 gr faina de grau 550
  • 60 gr fulgi de ovaz (macinati fin sau mai grosier)
  • 50 gr unt gras
  • 50 gr unt de cocos (nu ulei)
  • 1 ou – la temperatura camerei
  • un praf de vanilie
  • o lg pasta de curmale (sau miere certificata 1+)
  • 1/2 lingurita praf de copt bio
  • optional: fructe uscate (afine, merisoare, visine, prune), scortisoara

Cum am procedat:

  • am amestecat fulgii rasniti cu faina, praful de copt bio si vanilia
  • am topit untul, folosindu-ma de o craticioara si ochiul mic al aragazului. Atentie sa nu-l ardeti! In momentul in care incepe sa se topeasca, opriti aragazul si amestecati continuu. Tot acum, am adaugat untul de cocos (pastrat la temperatura camerei) si pasta de curmale. Puteti foarte bine sa puneti fructe uscate, ca indulcitor. Am amestecat toate ingredientele pana la omogenizare, apoi am lasat amestecul la racit. Odata racit amestecul, am adaugat oul batut.
  • urmatorul pas a fost amestecarea “lichidelor” cu “solidele”. Am format bilute, de marimea unor nuci si le-am asezat pe tava de copt. Piticii s-am amuzat teribil cu compozitia “alunecoasa”. Catorva bilute le-am pus un mot de nuca, pentru nazdravan (3+). Am copt biscuitii in cuptorul preincazit la 180*/15’, pana s-au rumenit usor si au “crapat”. De ciuda!🙈

📌 Stiti ce e fain la acesti biscuiti? Ca ii puteti face dupa bunul vostru plac si gust. In sensul ca, puteti sa le adaugati scortisoara, nucsoara, cuisoare, nuci, fructe uscate, etc.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.