Dulcegarii Miss Branzica Patiserie

Covrigei cu ricotta si merisoare

martie 11, 2020

Simona mi-a facut pofta de covrigi…polonezii aia reinventati pe care i-ai manca direct de pe ecranul telefonului! Nu am avut timp sa dospesc aluatul, asa ca am pregatit repede unul fara dospire. Dar neaparat sa ii incerc in weekend pe cei polonezi. 😃

Acesta e un aluat pufos, nu e genul de covrig crocant, zic asta pentru mamicile care cauta covrigei de rontait pentru dentitie. Dar sunt atat de buni…trebuie doar sa ii pregatiti si gustati, imi veti da dreptate. Am pornit de la aluatul din faina si iaurt si…iata ce a iesit…

Ingrediente:

  • 180 gr faina tip 650 + 1-2 linguri pentru pudrat blatul
  • 150 gr iaurt grecesc
  • 130 gr branza ricotta
  • o mana de merisoare deshidratate (indulcite natural)
  • 1/2 lingurita coaja de lamaie
  • 1 lingurita miere
  • 1 lingurita praf de copt
  • 1 galbenus pentru uns (optional)
  • seminte de mac/fulgi de migdale pentru topping

Cum am procedat:

  • am pus toate ingredientele in vasul robotului si am framantat un aluat care se desprinde de vas, foarte putin lipicios, dar omogen
  • am asezat aluatul pe blatul de lucru infainat si l-am impartit in 8 bile egale carora le-am dat forma de covrigei astfel: am introdus degetul aratator infainat in centrul bilei si invartit bila in jurul degetului pana cand am obtinut gaura de la covrig 😁😁
  • am asezat covrigii in tava pe o foaie de copt, i-am uns cu galbenus si am adaugat semintele si fulgii deasupra
  • am copt in cuptorul preincalzit la 200 grade, timp de 27-28’ in cuptorul meu, pana cand devin aurii-maronii

Data viitoare ii incercam in varianta sarata, cu masline, rosii uscate…mai vedem. 🤗

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.