Dulcegarii Miss Branzica

Clatite surpriza

martie 9, 2020

Va plac clatitele? Cui nu ii plac? Si pot fi pregatite in zeci de moduri, gusturi, sarate, dulci, cu gem, carne, branza…nicio limita, lasati-va imaginatia sa zburde libera!

S-au cerut clatite la mic dejun, iar cum mama se afla in vizita, nu a putut refuza dorinta nepoatei sale. E lege! 😁

Pentru ca am dorit sa ne rasfatam de 8 martie, le-am dat o infatisare mai festiva, le-am umplut si le-am gatit apoi si in cuptor.

Ingrediente:

Aluat (10 clatite)

  • 3 oua
  • 300 gr faina tip 650
  • 500 ml lapte integral/vegetal
  • 3 linguri ulei cocos presat la rece
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 1 lingurita coaja de lamaie BIO

Umplutura:

  • 350 gr branza de vaci/ricotta
  • 1 lingurita coaja de portocala/lamaie BIO
  • 100 gr stafide (sau alte fructe uscate)
  • 6-7 capsuni taiate cubulete

Pentru servit:

  • faina de cocos
  • sirop de curmale (optional)

Cum am procedat:

  • prima data, am pregatit aluatul de clatite, amestecand ingredientele
  • am incins o tigaie antiaderenta si am turnat cu un polonic aluatul in tigaie
  • am copt fiecare clatita cate 2-3’ pe ambele parti, la foc mic
  • dupa ce am copt cele 10 clatite, am pregatit umplutura, amestecand toate ingredientele
  • am asezat cate o linngura din umplutura in centrul clatitei pe care am strans-o asemenea unei desagi, cu ajutorul unei panglici
  • am copt clatitele in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 20’
  • am servit cu sirop de curmale si faina de cocos

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.