Kidscuiti Patiserie

Covrigi cu iaurt si usturoi

martie 6, 2020

Rapizi, usor de pregatit, fara dospire, fix ce isi doreste o mama cu un copil mic si fara chef prea mult. 😁

Am pregatit de mai multe ori acest aluat din iaurt si faina, dandu-i diverse forme, a devenit unul din preferatele noastre, tocmai pentru ca se pregateste usor si rapid.

Ingrediente:

  • 150 gr iaurt grecesc
  • 180 gr faina de hrisca + extra pentru blatul de lucru
  • 1.5 lingurite praf de copt
  • 3 catei de usturoi rasi (sau dupa gust, mai mult sau mai putin)
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (optional)
  • 1 galbenus
  • seminte: susan, canepa, dovleac

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat faina cu praful de copt, usturoiul si fulgii de drojdie
  • am adaugat iaurtul si am amestecat cu o spatula, dupa care am turnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini
  • am impartit aluatul in 4 bile egale pe care le-am rulat si carora le-am dat forma de covrigi lipind capetele
  • am uns covrigii cu galbenus si am adaugat semintele
  • am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 25’, pe nivelul de sus al cuptorului

Pentru varianta fara ou, puteti unge covrigii cu iaurt.

Pofta buna!

You Might Also Like

1 Comment

  • Avatar
    Reply Lavinia martie 20, 2020 at 2:10 pm

    Buna,
    Pot inlocui faina de frisca cu faina 650, sau alt tip de faina?
    Multumesc

  • Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.