Kidscuiti Patiserie

Covrigi cu iaurt si usturoi

martie 6, 2020

Rapizi, usor de pregatit, fara dospire, fix ce isi doreste o mama cu un copil mic si fara chef prea mult. 😁

Am pregatit de mai multe ori acest aluat din iaurt si faina, dandu-i diverse forme, a devenit unul din preferatele noastre, tocmai pentru ca se pregateste usor si rapid.

Ingrediente:

  • 150 gr iaurt grecesc
  • 180 gr faina de hrisca + extra pentru blatul de lucru
  • 1.5 lingurite praf de copt
  • 3 catei de usturoi rasi (sau dupa gust, mai mult sau mai putin)
  • 2 linguri fulgi de drojdie inactiva (optional)
  • 1 galbenus (optional)
  • seminte: susan, canepa, dovleac

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am amestecat faina cu praful de copt, usturoiul si fulgii de drojdie
  • am adaugat iaurtul si am amestecat cu o spatula, dupa care am turnat aluatul pe blatul de lucru infainat si am framantat pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini
  • am impartit aluatul in 4 bile egale pe care le-am rulat si carora le-am dat forma de covrigi lipind capetele
  • am uns covrigii cu galbenus si am adaugat semintele
  • am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 190 grade, timp de 25’, pe nivelul de sus al cuptorului

Pentru varianta fara ou, puteti unge covrigii cu iaurt.

Pofta buna!

You Might Also Like

10 Comments

  • Avatar
    Reply Lavinia martie 20, 2020 at 2:10 pm

    Buna,
    Pot inlocui faina de frisca cu faina 650, sau alt tip de faina?
    Multumesc

  • Avatar
    Reply Ana septembrie 9, 2020 at 7:12 pm

    Buna, si eu am aceeasi intrebare – se poate folosi si faina alba?

    • Sorina
      Reply Sorina septembrie 12, 2020 at 10:45 am

      Buna, da.

  • Avatar
    Reply Ade septembrie 18, 2020 at 3:42 pm

    Buna! Oare daca pui smantana in loc de iaurt se pastreaza aceiasi cantitate? Dar oare pt aplv ce ai pune? 🤔 Multumeeeesc! 🤗

    • Sorina
      Reply Sorina septembrie 19, 2020 at 4:57 am

      Buna, probabil ca ar trebui mai putin, poti incerca sa adaugi faina in 3 etape, pana ajungi la textura pe care o poti modela. Rezultatul va fi mai aproape de un aluat fraged.

  • Avatar
    Reply Ade septembrie 22, 2020 at 5:54 pm

    Oare lipseste ceva lichid din reteta? 🤔 Mi a iesit o faina nisipoasa nu un aluat…😔

    • Sorina
      Reply Sorina septembrie 23, 2020 at 4:42 am

      Nu, nu lipseste. Ai galbenus, 150 gr iaurt si 180 gr faina. Ai cantarit? Cantitatea de iaurt+galbenus e aprox. aceeasi cantitate ca si faina. Nu trebuia sa iasa asa, mai ales ca au tot fost incercati de mamicile din grup.

      • Avatar
        Reply Ade septembrie 25, 2020 at 9:48 am

        Off…n am pus galbenusul 😔 Din text am inteles ca galbenusul e pentru uns nu de pus in interior…Off…Multumesc pentru raspuns! Poate e binevenit sa completezi in pasi si unde trebuie pus galbenusul in aluat. O sa incerc din nou.

        • Sorina
          Reply Sorina septembrie 26, 2020 at 5:21 am

          E pentru uns galbenusul. L-am mentionat pentru ca e tot lichid si ajuta la final, cand ungi, sa inchege aluatul. La aluatul de paine, in general ai 500 gr de faina si 300 de apa, aici ai 180 gr faina si 150 gr iaurt, cantitatile sunt aproape egale de solid-lichid. Ce fel de iaurt ai folosit?

          • Avatar
            Ade septembrie 29, 2020 at 10:07 am

            Nu mai stiu firma… O sa fac inca o incercare curand.

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.