Dulcegarii Kidscuiti Legume

Scones cu dovlecel, curmale si nuci

martie 5, 2020

Scones sunt printre cei mai usor biscuiti de facut, usori, gustosi, pot fi pregatiti in atat de multe variante, ca nici nu ne putem inchipui. Varianta sarata sau dulce, oricare ati incerca-o, sunt deliciosi.

Varianta se azi s-a nascut deoarece, in frigider, aveam un dovlecel deja inceput ce trebuia sa isi gaseasca locul undeva, rapide, inainte de “expirare”. Dulce nu mai facusem de multe zile, asa ca a devenit un desert ce urma a fi devorat la mic dejun.
Varianta “sarata” de scones cu dovlecel, o gasiti aici: http://mybabyfood.ro/2020/02/26/scones-cu-dovlecel-si-branza-cheddar/

Ingrediente:

  • 180 gr faina grau spelt
  • 180 gr dovlecel ras mare (nu se stoarce de lichid)
  • 40 gr unt rece
  • 1.5 lingurita praf de copt BIO
  • 6 curmale Medjool taiate cubulete
  • 8-9 nuci tocate grosier (maruntite pentru copiii mici)
  • 1-2 linguri lapte pentru uns
  • seminte de canepa pentru topping

Cum am procedat:

  • am amestecat faina impreuna cu praful de copt si am ras untul deasupra, dupa care am framantat si obtinut un aluat nisipos
  • am adaugat restul ingredientelor si am framantat, omogenizand, dar nu am insistat cu framantatul, doar cat sa omogenizez ingredientele
  • am asezat aluatul pe o foaie de copt infainata si am intins cu mainile un cerc cu diametrul de 15 cm, aproximativ 2 cm grosime
  • cu un cutit, am taiat cercul in doua, fiecare jumatate in alte doua triunghiuri, pana am obtinut 8 triunghiuri
  • am uns biscuitii cu lapte si adaugat semintele deasupra
  • am copt aprox aprox 15’ in cuptorul preincalzit la 210 grade

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.