Miss Branzica Salate baby

Skordalia cu paine, nuci si branza

februarie 29, 2020

Vara, soare, mare, vacanta…visez cu ochii deschisi, asteptand vacanta si caldura! Vacanta si Grecia sunt cuvinte sinonime, iar pentru mine e unul din locurile in care m-as intoarce cu drag!

De fapt, Skordalia este un fel de mancare ce acompaniaza pestele, dar eu l-am combinat cu branza, astfel incat l-am transformat intr-un fel principal, in cazul nostru, cina. In plus, am reciclat niste paine mai veche, pentru ca, da, nimic nu se arunca. Asa am invatat de la parinti. 🤗

Ingrediente:

  • 4 felii de paine mari (eu am folosit paine de casa)
  • 2 catei mari de usturoi (in functie de gusturi, mai mult sau mai putin)
  • 4-5 nuci hidratate
  • cateva masline verzi BIO
  • 2 linguri de ulei de masline extravirgin + extrape pentru servit
  • 2 linguri sanatoase cu branza de capra
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita seminte de canepa pentru servit

Cum am procedat:

  • am pus painea in apa si am lasat-o cat sa se inmoaie
  • dupa, am scurs-o bine si am pus-o in vasul unui chopper impreuna cu toate celelalte ingrediente si am pasat pana am obtinut o textura cremoasa, fina
  • am servit cu extra ulei de masline si seminte de canepa
  • in cazul in care nu adaugati branza, o puteti servi ca garnitura langa peste sau alt tip de carne, cu legume la cuptor, etc
  • exista si varianta cu cartofi, o vom incerca si pe aceasta curand

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.