Kidscuiti Legume Miss Branzica

Scones cu dovlecel si branza cheddar

februarie 26, 2020

Din rubrica, pentru mine deja consacrata, ce mai mancam spre si dinspre cresa sau serviciu, gustari sau chiar cina alaturi de o salata, prea-minunatii scones cu dovlecel (zuchinni) si branza cheddar.

Ce imi place la dumnealor este ca se fac usor, rapid, greu sa nu ii reusesti…deci se incadreaza la rubrica de #paparapid, fara doar si poate.

Ingrediente:

  • 300 gr faina din grau spelt 630
  • 10 gr praf de copt BIO
  • 0.5 lingurita bicarbonat
  • 110 gr unt rece taiat cuburi
  • 1 ou mare
  • 120 gr smantana
  • 100 gr dovlecel ras si scurs bine
  • 90 gr branza cheddar rasa
  • 20 branza cheddar pentru topping (optional)

Cum am procedat:

  • am preincalzit cuptorul la 200 grade si am pregatit o tava de copt
  • intr-un bol, am amestecat ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat si untul, obtinand un aluat nisipos
  • intr-un alt bol, am amestecat oul, smantana, dovlecelul si branza
  • am turnat ingredientele lichide peste cele solide si am omogenizat
  • am obtinut un aluat moale, putin lipicios pe care l-am asezat pe foaia de copt
  • dupa, l-am intins cu mainile in forma de cerc, cu o grosime de 2 cm
  • am taiat cercul in 8 triunghiuri egale (prima data in jumatate, fiecare jumatate in alta jumatate, pana am obtinut cele 8 triunghiuri) peste care am ras branza pentru topping
  • am copt biscuitii scones 22-24’, pana devin aurii

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.