Cu carne/peste Legume

Placinta cu legume si carne de pui – one pot pie

februarie 25, 2020

Intrebarea ”ce mancam la pranz” este constant intrebarea care imi produce cosmaruri…cu un copil care doar recent a inceput sa accepte carnea, si asta nu mereu. Puiul si pestele sunt cam singurele tipuri de carne acceptate, iar la pui, ca un adevarat detectiv, doar un anumit tip de pui. Asta provocare!

Se da o bucatica de pulpa, un morcov si o ceapa si se pregateste o placinta cu carne la cuptor.

Ingrediente:

  • 1 pulpa superioara dezosata
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 1 lingurita legume deshidratate
  • 3 linguri lapte de cocos
  • 1/2 lingura amidon din porumb nemodificat genetic
  • 1 varf de lingurita turmeric

Aluat:

  • 50 gr faina tip 650
  • 50-60 gr smantana

Cum am procedat:

  • prima data am pregatit aluatul amestecand ingredientele, dupa care l-am infasurat intr-o folie si l-am bagat in congelator cat timp am pregatit umplutura
  • am taiat carnea in cubulete mici si am tocat legumele marunt cu ajutorul unui chopper
  • am pus in tigaie putina apa si am inabusit legumele, apoi am adaugat si carnea si am gatit pana cand carnea este indeajuns de gatita
  • am amestecat laptele cu amidonul, turmericul si legumele deshidratate si am turnat in tigaie
  • am continuat sa gatesc la foc mediu pana cand sosul se ingroasa intr-atat incat, atunci cand treceti cu lingura prin el, sa ramana spatiul gol in urma lingurii timp de cateva secunde
  • am scos aluatul din congelator si l-am intins in foaie subtire, am decupat, cu ajutorul formei ramekin pe care am folosit-o, un cerc cu 2 -3 cm mai mare decat forma
  • am turnat amestecul cu pui in forma, am asezat cercul din aluat deasupra, sigiland marginile bine si facand o crestatura in mijloc cu un cutit
  • am copt in cuptorul preincalzit la 200 de grade, timp de 20-25′, pana cand partea de deasupra devine aurie

*Puteti unge partea de deasupra cu un ou de prepelita sau o lingura de lapte

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.