Dulcegarii Miss Branzica Patiserie

Tarta cu afine si branza ricotta

februarie 1, 2020

E sambata seara, ploua afara si e frig, stam in casa…daca mamaia e la noi, profitam din plin si facem una alta, dupa cum ne mai pofteste inima! Avem inimi pofticioase, recunosc! 🙈

In seara asta, am poftit la ceva cu afine si branza, iar cum aveam afine, fructele preferate ale fetitei mele, am pus rapid de o tarta 😁.

Ingrediente:

Aluat

  • 250 gr faina ovaz
  • 90 gr unt rece taiat cuburi
  • 70 ml lapte integral
  • 1 lingura cu varf smantana

Umplutura:

  • 3 oua
  • 250 gr branza ricotta
  • 1 lingura unt de migdale
  • 3 linguri fulgi de cocos
  • 1 lingurita coaja de lamaie bio
  • 2 linguri miere BIO certificata

Topping

  • 150 gr afine

Cum am procedat:

  • in vasul robotului, am amestecat faina cu untul, laptele si smantana si am framantat un aluat pe care l-am lasat la rece timp de 30’
  • intre timp, am pregatit umplutura, mixand ingredientele pana am obtinut o compozitie cremoasa si fina
  • dupa cele 30’, am scos aluatul, l-am intins intr-o forma de tarta (dia 16cm) si l-am intepat cu o furculita din loc in loc
  • am turnat umplutura peste blat si am asezat afinele deasupra
  • am introdus aluatul in cuptorul preincalzit la 190 grade si am copt timp de 30-35’, in functie de cuptor, caldura sus-jos

*tava de tarta folosita este tip sita, deci coacerea aluatului se face uniform si rapid; in cazul in care folositi o tava normala, va recomand sa coaceti inainte blatul, fara umplutura, timp de 10-15’, in functie de cuptor, dupa care sa adaugati umplutura si sa continuati coacerea din reteta.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.