Dulcegarii

Tort festiv cu nuci si migdale

ianuarie 25, 2020

Astazi e o zi speciala! Ziua cea mai frumoasa din viata mea, cand, intr-o dimineata, la 6:32, o fetita plapanda cu ochi albastri mi-a schimbat viata pentru totdeauna!

Mi-am dorit mereu cel putin 2 copii, dar D-zeu a stiut ca pot fi mama doar pentru un singur copil, asa ca mi-a daruit-o! Mi-a trimis-o in dar sa o pastrez si sa o cresc precum o floare!

Astazi, am sarbatorit ziua Marei cu un tort pufos, cremos si cu fructele ei preferate, fructe de padure.

Ingrediente:

Blat

  • 4 oua separate
  • 80 gr nuci hidratate si rasnite
  • 60 gr faina de migdale
  • 0.5 lingurita pudra de vanilie
  • 2 linguri sirop de curmale

Crema

Topping

  • fructe de padure
  • pudra de roscove
  • fulgi de migdale

Cum am procedat:

  • intr-un bol, am mixat albusurile spuma tare, iar in altul am mixat galbenusurile cu siropul de curmale pana si-au triplat volumul
  • in al treilea vas, am amestecat faina de migdale cu nucile si vanilia
  • peste amestecul de galbenusuri, am inceput sa adaug cate 1-2 linguri de nuca si 1-2 linguri de albus, amestecand usor, de sus in jos, cu o paleta; nu folositi mixerul; am continuat in acelasi mod pana cand am terminat albusul si nuca
  • am turnat amestecul frumos omogenizat intr-o forma de copt (15x15cm) si am copt in cuptorul preincalzit la 170gr, timp de 30-35’; dupa terminarea timpului, lasati inca 5’ blatul in cuptor, cu usa deschisa pe jumatate, astfel incet sa nu se lase blatul
  • am lasat blatul sa se raceasca bine, apoi, cu un cutit cu lama mare, bine ascutit, am taiat in doua; lasam blatul taiat pana cand pregatim crema
  • pentru crema, am mixat smantana rece cu paletele mixerului tinute in congelator 15’, pana cand am obtinut o frisca pufoasa
  • am adaugat mascarponele, untul si siropul de curmale peste smantana si am omogenizat
  • cum am asamblat: peste prima jumatate de blat, am asezat si nivelat jumatate din compozitia de crema, la fel am procedat si cu a doua jumatate de blat si crema
  • cu ajutorul unei site, am pudrat tortul cu pudra de roscove si am decorat cu fructele dorite si fulgi de migdale
  • am lasat tortul la rece peste noapte, iar dimineata am feliat

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.