Supe

Supa de rosii lacrima de ou 😁

ianuarie 23, 2020

Tare amuzanta e denumirea in limba romana a acestei supe de rosii, in engleza suna mai bine: egg drop soup, dar in romana sau engleza, e la fel de buna, rapida si usor de pregatit.

Tot din seria ideilor pentru cina este si aceasta supa, usor de pregatit, cu ingrediente la indemana, delicioasa! S-a mancat de catre toti ai casei, inclusiv de catre un adult mai mofturos uneori decat copilul…

Ingrediente:

  • 330 gr rosii fara coaja
  • 2 linguri ulei de masline
  • 400 ml apa
  • 1 lingurita ierburi uscate: cimbru, rozmarin, oregano
  • 2 oua
  • patrunjel, crutoane, parmezan din caju pentru servit (optional)

Cum am procedat:

  • am tocat grosier rosiile si le-am pus in tigaie 5′ sa se inabuse
  • am adaugat apa, uleiul si ierburile si am gatit pe foc mediu aproximativ 15-20′
  • in ultimele 4-5’, am adaugat ouale batute lejer in fir, in timp ce cu cealalta mana invarteam usor in supa creand efectul de ”vartej”
  • am servit supa calda (merge si rece), alaturi de crutoane, patrunjel proaspat tocat si parmezan din caju.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.