Dulcegarii

Chec cu portocala si nuci

ianuarie 22, 2020

Asa cum a spus draga mea Simona, e o saptamana noua si o saptamana cu o noua provocare, deloc simpla. E saptamana dedicate preparatelor care se pregatesc rapid (fara a lua in considerare timpii de gatire/coacere), dar si o saptamana fara ou. Cand e vorba de un preparat ”dulce”, fara ou nu e chiar usor de realizat, iar mamicile ale caror copii nu pot consuma ou stiu asta cel mai bine.

Checul acesta cu portocale se pregateste foarte rapid si a mers minunat la mic dejun cu iaurt.

Ingrediente:

  • 250 gr faina tip 650 (puteti inlocui cu faina spelta sau ovaz – 240 gr)
  • 1 lingurita praf de copt BIO
  • 1/4 lingurita bicarbonat
  • 175 ml lapte la alegere (eu am folosit lapte de cocos)
  • 125 gr iaurt la alegere (eu am folosit iaurt de cocos)
  • 70 ml ulei de cocos (topit si racorit)
  • 1/2 lingurita pudra de vanilie
  • 2 lingurite coaja de portocala (folosesc marca Alnatura – Orangen Schale, in magazinele nemtesti)
  • 3 linguri sirop de curmale (sau miere 1a+)
  • 4-5 nuci hidratate si maruntite (puteti inlocui cu stafide, de ex)

Cum am procedat:

  • am asezat vasul robotului pe cantarul de bucatarie si am pus ingredientele in acesta, in ordinea enumerarii lor
  • am amestecat si omogenizat ingredientele, dupa care am turnat in forma pregatita pentru cuptor
  • am copt prajiturica 50′ in cuptorul preincalzit la 175 grade, dupa ce am facut testul scobitorii; nu omiteti testul, timpii de coacere depind de la cuptor la cuptor
  • dupa ce am scos din cuptor, am acoperit vasul cu un prosopel curat si am lasat checul sa se raceasca
  • am feliat DOAR dupa racirea completa

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.