Supe

Supa minestrone

ianuarie 20, 2020

Suntem moldoveni, nascuti si crescuti intr-un oras din Moldova…iar moldovenilor le place zeama, zeama de orice fel, cu carne sau fara, cu paste, cartofi, zeama sa fie, sa curga din lingura, calda…numai cat ma gandesc la ea si mi se face foame! 😁 Ne place si zeama asta de sorginte italiana, ca tot zeama e, o numesc ei minestrone.

Ce este minestrone? E o supa cu de toate, toate legumele ce le aveti prin frigider, cu ceva paste sau orez. Nu e o supa pretentioasa, dar e foarte gustoasa.

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 2 ramuri telina apio
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei galben
  • 1 dovlecel mic
  • 1 bucatica telina
  • 100 gr fasole (eu am folosit fasole BIO la borcan, marca Alnatura)
  • 5 rosii mari fara coaja
  • 200 ml suc de rosii fara sare
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 3 foi de dafin
  • 2 cescute de paste mici
  • 2 linguri ulei de rapita presat la rece

Cum am proceedat:

  • am inceput prin a curata toate legume si a le toca (exceptie rosiile); ca sa nu pierd mult timp, am folosit un chopper pentru a le marunti rapid
  • prima data, am pus ceapa, telina si morcovul la fiert, apoi ardeii si telina apio, dupa care ardeii, dovlecelul si usturoiul
  • tot acum, am adaugat si condimentele si am lasat toate legumele sa se gateasca la foc mic
  • cand legumele au fost aproape gata, am adaugat bine spalat, sucul de rosii si rosiile tocate
  • am lasat pe foc sa dea intr-un clocot si am adaugat pastele (am folosit paste mici care fierb in 8’)
  • la final, dupa ce am oprit focul, am adaugat uleiul

Am mancat toti cu pofta, iar sotul cu o bucata de ceapa rosie, pe stil moldovenesc! 😁

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.