Patiserie

Brioche pufoasa si parfumata

ianuarie 19, 2020

Acum ceva ani, cand am plecat din Romania, ravneam la cozonac, ceva care sa imi aminteasca putin de cozonac. Am gasit acest desert, brioche, un aluat pufos, aerat, aromat. A devenit noul cozonac pentru mine, o perioada.

Brioche are un proces asemanator cozonacului nostru, ce imi place la el e ca atunci cand musti din el, parca e un norisor, asa e de pufos!

Ingrediente:

  • 20 ml lapte
  • 20 gr drojdie proaspata
  • 350 gr faina tip 550
  • 5 oua mici
  • 3 lg miere (1a+)
  • 170 gr unt taiat cubulete
  • 1 lingurita de coaja de lamaie
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • fulgi de migdale pentru topping

Cum am procedat:

  • am incalzit putin laptele, am amestecat cu drojdia, mierea si am lasat 15’ sa se activeze drojdia
  • in bolul robotului, am amestecat faina, drojdia ouale si am adaugat untul putin cate putin, amestecand continuu aproximativ 8’-10’; daca aluatul pare moale, nu mai puneti faina, e un aluat moale, alunecos
  • dupa, am transferat aluatul intr-un alt bol, am acoperit cu un servet si am lasat in loc caldut pana cand si-a dublat forma initiala
  • apoi, pe blatul infainat si cu mainile date cu putin ulei, am intins aluatul cu mainile in forma dreptunghiulara, l-am rulat, l-am asezat in tava de copt si l-am lasat acoperit pentru aproximativ inca 1h, pentru o noua dospire
  • intre timp, am preincalzit cuptorul la 175 grade, iar cand dospirea a ajuns la final, am asezat fulgii de migdale deasupra si am copt aproximativ 30’, pana cand brioche a devenit usor auriu-maronie deasupra

Noi am servit cu iaurt la cina, dar alegerea servirii lui, va apartine!
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.