Miss Branzica Patiserie

Pita bread

ianuarie 18, 2020

E o reteta rapida, nepretentioasa si care a avut succes nesperat la mic dejun, servita cu o salata de rosii si avocado. Nu e nevoie de dospire, timp scurt de stat in cuptor, usor crocanta. A fost iammi!

Ingrediente:

  • 150 gr faina de migdale
  • 125 gr mozzarella rasa
  • 1 ou mare
  • 1 lingurita rasa de praf de copt BIO
  • 1 lingurita cimbru uscat

Cum am procedat:

  • am pus intr-un bol toate ingredientele si am framantat un aluat moale, destul de lipicios
  • cu mainile unse cu putin ulei de masline, am impartit aluatul in 5 bile
  • am asezat fiecare bila intre doua bucati de hartie de copt si, cu ajutorul sucitorului, am aplatizat bilele la o grosime de 0.5cm sau diametru de 14-15cm, cum va e mai usor sa va calculati dimensiunea 😁
  • am scos hartia de deasupra si am asezat turtitele in tava, cu tot cu hartia de de dedesupt
  • am pus cimbrul deasupra si am copt pitele 13-15’ la 200 grade, cuptor preincalzit
  • am lasat 5-10’ sa se racoreasca, apoi le-am servit

Noi am servit la mic dejun cu salata de rosii si avocado, dar le puteti servi in orice combinatie, chiar si simple.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.