Patiserie

Iraqi cheese pie (cheese churek), placinte cu branza

ianuarie 12, 2020

Voiam sa fac placintele acestea de multa vreme, dar niciodata nu a fost momentul potrivit. Cum branza era, copilul doarmea, afara ploua…a venit momentul lor!

Aluatul este unul din categoria celor usurele, cu dospire, o placinta ca la mama acasa 🙈, doar ca nu la mama mea, dar sigur la o mama din lumea asta! 😁 Adevarul e ca miroase frumos in casa!

Ingrediente:

Aluat

  • 650 gr faina tip 550
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 1 lingurita miere (1a+)
  • 2 oua
  • 180 ml lapte integral sau vegetal caldut
  • 50 ml apa calduta
  • 170 gr margarina Alsan (sau unt)

Umplutura

  • 250 gr mozzarella rasa
  • 300 gr feta desarata rasa

Topping

  • 1 galbenus
  • seminte de canepa

Cum am procedat:

  • prima data, am pus drojdia impreuna cu laptele, mierea si o lingura de faina si am lasat sa se activeze drojdia
  • intr-un alt vas, am pus restul de faina peste care am adaugat drojdia, apa, margarina si ouale si am framantat un aluat omogen, elastic, nelipicios, usor si frumos modelabil pe care il lasam la dospit in loc caldut pana isi dubleaza volumul
  • intre timp, am pregatit umplutura, amestecand branzeturile rase
  • dupa dospire, am impartit aluatul in doua si cele doua jumatati in alte patru parti
  • cu mainile, am intins aluatul sub forma dreptunghiulara, am pus branza pe unul dintre capete, am rulat sub forma unui sul pe care l-am rulat sub forma de covrig; am procedat la fel cu toate partile de aluat
  • am asezat covrigii formati pe tava de copt, i-am lasat inca 30’ la dospit, dupa care, am uns covrigii cu galbenus si am presarat semintele de canepa
  • am copt covrigii in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 20-23’ sau pana cand devin aurii

Servim placintele cu salata de rosii cu menta la cina.

Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.