Miss Branzica

Gogosi la cuptor cu cheddar, rosii uscate si ceapa verde

ianuarie 6, 2020

Vii de la serviciu, fara chef, dar infometat, la fel si copilul si sotul. Primul gand, la unison, a fost ca cina sa fie cu branza. Ne place branza in toate formele ei, iar forma aceasta de gogosi, idee venita din strafundul mintii mele, a fost de-a dreptul geniala…Eu, modesta! 😁

Nu sunt multe ingrediente, usor de pregatit, dar bune-bunute si au mers de minune cu salata de rosii si ceapa verde.

Ingrediente:

  • 120 gr faina tip 650
  • 1 ou mare
  • 120 ml iaurt
  • 1 fir de ceapa verde
  • 2 rosii uscate desarate (eu am in ulei de masline)
  • 2 lg ulei
  • 50 gr cheddar ras
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1/2 lingurita praf de copt BIO
  • 1 vf lingurita nucsoara

Cum am procedat:

  • prima data am amestecat ingredientele uscate: faina, praf de copt, bicarbonat, ceapa verde, rosii uscate, nucsoara si cheddarul ras
  • intr-un alt bol, am amestecat ingredientele lichide: ulei, ou, iaurt
  • am turnat ingredientele lichide peste cele uscate si am omogenizat
  • am turnat aluatul in forma de gogosi (am folosit o forma de gogosi Tupperware) si am copt in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 20’ pana cand trec testul scobitorii si devin aurii
  • am scos din cuptor, le-am intors pe cealalta parte si am mai lasat inca 5’ sa se rumeneasca pe ambele parti; puteti renunta la operatiunea aceasta si lasa timp de 25’ pe o singura parte
  • am servit cu salata de rosii si ceapa verde

Pofta buna!

You Might Also Like

2 Comments

  • Avatar
    Reply Raluca martie 20, 2020 at 5:26 pm

    Rapid de facut si super delicioase!

    • Sorina
      Reply Sorina aprilie 1, 2020 at 3:56 pm

      Ma bucur ca va plac!

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.