Patiserie

Cornuri pufoase cu cheddar

ianuarie 5, 2020

S-a terminat vacanta, din pacate, si pentru cei mari si pentru Mara! Ne intoarcem la rutina zilnica, unii la cresa, altii la serviciu…Cum nu ne place sa plecam de acasa fara pachetele, m-am pus pe treaba si am pregatit ceva ce se poate manca usor si cu manute mici, dar si cu maini mai mari: cornuri cu cheddar.

Maine este prima zi de “scoala”, dupa o vacanta destul de lunga, de vreo trei saptamani…reintoarcerea la serviciu va fi trista, cred ca toata ziua voi fi cu gandul la fetita mea cu parul balai. Mai trista eu decat ea. Viata ne imparte pe cate un drum, dar incercam sa ne gasim punctul de echilibru si legatura. Stiu ca voi alerga la ea sa o strang in brate si sa ii spun cat de dor mi-a fost de ea! 😘

Dupa ce mi-am descarcat sufletul, hai sa purcedem la treaba si sa pregatim cornurile, caci se usuca aluatul 😁! Am pornit de la o reteta de batoane dulci, o reteta a Alinei Chilintan, si am ajuns la un corn “sarat”, dar nu imi pare rau deloc!

Ingrediente:

  • 380 gr faina tip 650
  • 1 ou
  • 150 ml apa
  • 60 ml lapte
  • 40 gr unt moale
  • 5 gr drojdie uscata
  • 150 gr cheddar maturat ras
  • 1 galbenus pentru uns
  • seminte de mac pentru topping

Cum am procedat:

  • am pus apa pe foc impreuna cu 50 gr de faina si am amestecat continuu, pana cand am obtinut un aluat asemanator smantanii
  • in bolul robotului, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat moale, omogen, elastic; este important ca aluatul sa fie bine amestecat, eu, la robot, am framantat aproximativ 15’, pana cand aluatul se desprinde de pe peretii vasului
  • am transferat aluatul intr-un bol uns cu putin ulei de masline si l-am lasat la dospit aproximativ 1h, pana cand si-a dublat forma initiala
  • dupa dospire, am impartit aluatul in patru bile, am pudrat suprafata de lucru cu putina faina, iar bilele le-am intins cu mana sub forma unui cerc de 1 cm grosime pe care l-am taiat in patru triunghiuri
  • am rulat triunghiurile si le-am asezat in tava pregatita, apoi am lasat inca 30’ la dospit
  • am uns cornurile cu galbenus, am adaugat semintele de mac si am copt in cuptorul preincalzit la 180 grade, timp de 22-24’, in functie de cuptor, cu ventilatie

Pofta buna, va propun sa le incercati!
O varianta de servire, la cina, cu pasta de avocado.


You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.