Kidscuiti

Bisco-pigmei – biscuiti aperiv cu parmezan si mac

decembrie 28, 2019

Daca sunteti in cautarea unor aperitive altfel decat “clasice” pe mesele de sarbatori sau daca doriti sa va surprindeti invitatii de la petrecere cu “altceva” decat binecunoscuta salata de vinete gazduita de o rosie, bisco-pigmeii de mai jos s-ar putea sa va cucereasca😊. Pot fi imbracati in diverse “hainute”, nefiind deloc plictisitori iar gustul poate fi personalizat.

Punctul de plecare al acestei retete sunt biscuitii fragezi cu mac ai Laurei Adamache, careia ii si multumesc cu aceasta ocazie, pentru inspiratie. Am redus cantitatea de parmezan, am crescut-o pe cea de ou si am mai adaugat putin lapte. Rezultatul? Excelent!

I-am servit cu pasta de branza, paste de peste, pate de ficat. Pana acum🙈. Urmeaza sa-i rasfat si cu niste pesto de busuioc cu rosii uscate. Sau cu niste pasta de naut cu avocado.

Ingrediente:

  • 200 gr faina 650
  • 100 gr unt gras, rece
  • 1 ou + 1 galbenus (albusul il pastram pentru uns)
  • 55 gr parmezan (daca sunteti din Timisoara, treceti pe la Sapori Mediterranei, nu veti regreta)
  • 2 linguri lapte rece
  • o lingura rasa mac. Sau chimen rasnit🙈

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu untul, rezultatul fiind un aluat nisipos. Am adaugat parmezanul ras, oul, galbenusul, macul si cele doua linguri de lapte rece. Am adunat compozitia intr-o bila, fara sa o framant, am invelit-o in folie si am pus-o la frigider. Puteti sa o lasati fie o ora, fie peste noapte, daca doriti sa-i pregatiti a doua zi.
  • odata scos de la rece, aluatul va fi tare, insa pe masura ce-l veti intinde cu sucitorul, se va inmuia si veti putea sa lucrati foarte bine cu el. In ceea ce priveste grosimea aluatului, preferintele primeaza. Eu l-am intins mai subtire, de aproximativ jumatate de cm, grosime, motivul fiind acela ca ei oricum vor creste putin la coacere si nu-mi doream sa fie prea “inalti” (avand in vedere ca am luat in calcul si “floricica” de deasupra)
  • am decupat aluatul cu 3 forme mici (patrat, cerc si floricica). Am uns pigmeii cu abusul ramas si i-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/25’, pana sa rumenesc frumos deasupra.
  • odata copti si raciti, i-am inveselit cu niste crema de branza. De data asta😋. Deasupra, niste susan negru

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.