Dulcegarii

Briose vegane cu spelta, migdale si banane

decembrie 18, 2019

Dragutelele astea nu sunt altceva decat puiutii lui Black Queen (reteta aici, tot vegana) in varianta white, carobul fiind inlocuit cu o lingura de amidon natural. Au iesit pufoase, aidoma unor briose “cu de toate”. Nu ai zice ca sunt fara oua si fara lactate de origine animala. Numa’ bune de incercat de catre copilasii cu alergii si intolerante la ou si lactate. Sau, de catre persoanele cu o alimentatie vegana.

Am decis sa le acord o postare separata, tocmai pentru a fi usor de gasit pe site. Puteti sa le imbogatiti cu alte fructe proaspete sau uscate, cu nuci, seminte, fulgi, etc

Inainte de a trece la reteta, vreau sa va mentionez ca “domnisoarele” de mai jos au fost facute de nazdravan (3 ani si 8 luni). Eu doar l-am ajutat la cantarirea ingredientelor. De cand le face el, le si mananca🤷‍♀️. Pana acum, le lingea si le aseza de unde le-a luat😏.

Ingrediente:

  • 100 gr faina integrala spelta
  • 50 gr faina de migdale
  • 15 gr amidon natural de porumb/cartof
  • 60 ml ulei de cocos extravirgin (lichid)
  • 80 ml lapte vegetal
  • 200 gr banana
  • o lingurita coaja de portocala bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat de sodiu) sau o picatura ulei esential de portocala
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • optional: un varf de cutit de bicarbonat de sodiu (fara aluminiu) – stins cu o lingurita zeama de lamaie
  • optional: fructe proaspete, fructe uscate, nuci, seminte

Cum am procedat:

  • prepararea este foarte simpla, asa ca urmati pasii si nu va complicati degeaba. Ideea de baza este amestecarea lichidelor cu solidele. Bananele le vom incadra la lichide, avand in vedere consistenta la care ajung in urma pasarii lor cu furculita. Nu aveti nevoie de mixer, doar de o furculita
  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu amidonul si praful de copt bio
  • am pasat bananele cu o furculita si le-am amestecat cu uleiul si laptele.
  • am adaugat “lichidele” peste faina, am adaugat coaja de portocala si am amestecat usor. Compozitia am turnat-o in formele de briose, pe care le-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/30’
  • dupa cum se observa, sunt cu diverse fructe proaspete deasupra: banane, afine, visine. Merg perfect si cu nuci sau seminte
  • consistenta este una aerata, “plina” in acelasi timp, fara a fi lipicioasa sau indesata – cum se mai intampla in cazul retetelor fara oua si lactate animale

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

4 Comments

  • Avatar
    Reply Adelina ianuarie 26, 2020 at 8:22 am

    Se poate înlocui faina de migdale cu faina de cocos sau migdale măcinate? Mulțumesc!

    • Simona
      Reply Simona februarie 4, 2020 at 4:36 am

      Cu migdale macinate. Sub nicio forma cu faina de cocos – aceasta necesita mult mai mult “lichid”

  • Avatar
    Reply Catalina mai 3, 2020 at 12:21 pm

    Amidonul poate fi inlocuit?

    • Simona
      Reply Simona iunie 1, 2020 at 11:25 am

      Da, cu amidon de tapioca, de ex. Sau, cu faina, ~ dublu fata de cantitatea de amidon.

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.