Miss Branzica Patiserie

Pull apart bread – paine “destramata” cu branzeturi, usturoi si verdeata

decembrie 9, 2019

No, amu-i amu!😀 Daca va place painea si sunteti fani branzeturi, “destramata” de mai jos vã va cuceri iremediabil! Ireprosabil si irecuperabil! Eu o iubesc! Bobo o adora iar cei mari “pandesc” pana si resturile ramase de la cei mici! Miseii!🙈

Ingrediente:

  • 300 gr faina 650
  • 180 ml lapte cald
  • 30 gr unt gras (topit)
  • 5 gr drojdie uscata bio

Topping:

  • 20 gr unt (topit si racit)
  • 40 gr gouda rasa
  • 10 gr parmezan ras
  • un “catel” de usturoi
  • o lingura cu varf patrunjel tocat

Optional: ou pentru uns

Cum am procedat:

  • am inceput cu aluatul de “paine”, putin atipic intrucat contine si unt. Da’ buuuun tare! Asadar, punem faina in bolul mixerului planetar (puteti foarte bine sa faceti aluatul si fara mixer, folosind un bol si manutele din dotare), adaugam drojdia si amestecam. Invitam si laptele caldut iar la sfarsit, untul topit. Am amestecat pana cand aluatul a ramas agatat de carligul mixerului. Lasam aluatul la dospit si ne ocupam de “topping”
  • intr-o craticioara am pus 20 gr unt. L-am incalzit putin pe flacara mica a aragazului, cat sa devina lichid. Am lasat untul la racorit, timp in care am razuit branzeturile. Ulterior, le-am adaugat peste unt. Am mai pus in amestec si niste usturoi razuit si niste patrunjel. Partea faina este ca puteti folosi branzeturile preferate, dar si alte condimente sau frunze aromatice.
  • revin la aluatul care, a apucat sa dospeasca putin, in tot acest timp. Il intind cu un sucitor, intr-un patrat (cat de cat😀) si repartizez compozitia pe intreaga lui suprafata. Il impart in dreptunghiuri, cu latimea egala cu cea a tavii folosite, dupa care mai trec odata cu pintenul prin mijlocul lor. Suprapun cate doua mini dreptunghiuri, le pliez si le asez in tava de copt. Procedez la fel si cu restul “perechilor” de mini dreptunghiuri
  • am lasat painica la dospit ~ 40’.
  • dupa cele 40’, painica si-a marit considerabil volumul
  • am uns-o cu putin ou batut si am invitat-o in cuptorul preincalzit la 180*/35 -40’, cu ventilatie.
  • cred ca aveti idee despre mirosul emanat dupa coacere, nu-i asa? Acela de paine proaspat scoasa din cuptor, de branza si olecuta de usturoi🙈



Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

4 Comments

  • Avatar
    Reply Florina decembrie 16, 2019 at 5:04 pm

    Simona, te rog spune-mi este doar ventilație sau încălzire inferioara( sau superioara )cu ventilație?
    Nu mi-a a ieșit ca a ta, coaja este tare,crocanta :(.
    Nici biscuitii tai nu îmi ies( tot așa foarte uscați) și deja incep sa dau vina pe cuptor :(.. L- am zăpăcit pe soțul meu că a ajuns să îmi zica- te rog întreabă ce cuptor are dansa că îți iau unul la fel :))).
    Mulțumesc pt răspuns!

  • Simona
    Reply Simona decembrie 17, 2019 at 12:31 pm

    Buna Florina!

    Da, ceva nu merge bine!🙈 Nu trebuie sa fie tare/respectiv biscuitii uscati.
    Ori dai cuptorul prea tare, ori incalzeste el mai tare decat trebuie. Ori lasi prea mult preparatul la cuptor. Tava e fixata la mijlocul lui? Sa nu fie prea sus – situatie in care incalzirea sus-jos, iti va arde/usca preparatul deasupra.
    Eu am folosit incazire sus-jos, cu ventilatie. Am un Teka, app de sot😃🙈.
    Urmareste preparatul in timpul coacerii! Daca observi ca s-a rumenit frumos deasupra, treci pe incalzire jos, cu ventilatie. Sau fara. Incearca! Joaca-te cu functiile cuptorului tau! Poate e mai “special” si are nevoie sa fie inteles:)
    Pupici! Si tin pumnii!

  • Avatar
    Reply Florina decembrie 17, 2019 at 6:30 pm

    Buna Simona, mulțumesc tare tare mult pt răspuns 🤗. O sa testez toate funcțiile până găsesc varianta optima!
    Mulțumesc frumos ! Pupici !

    • Simona
      Reply Simona decembrie 18, 2019 at 11:06 am

      Cu drag!❤️

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.