Cereale/pseudocereale/paste Miss Branzica

Orecchiette in sos de dovleac cu cheddar

noiembrie 21, 2019

Suntem niste iubitori de paste! Iar cum toamna asta, d va dati seama ca i-am strecurat pe unde am apucat. Nu as fi crezut niciodata insa, ca vom fi ataaaat de innebuniti dupa un amarat de sos care sa-l contina, impreuna cu cheddar si cepsoara (alta “preferata”).

Ingrediente:

  • 400 gr orecchiette
  • 80 ml smantana dulce
  • 50 ml apa
  • 70 ml dovkeac copt
  • 50 gr cheddar
  • cepsoara

Cum am procedat:

  • am fiert pastele conform indicatiilor de pe ambalaj
  • intre timp am pregatit sosul. Am pus intr-o tigaie antiaderenta smantana dulce, apa si cubuletul de unt. In momentul in care da in clocot am adaugat dovleacul copt si pasat cu furculita. Am lasat amestecul sa fiarba incet 2-3’, apoi am stins focul si am adaugat cheddarul ras. Am lasat 30 secunde, apoi am amestecat usor. Nu puneti cheddarul cat timp focul este pornit deoarece riscati sa vi se aglutineze cheddarul si pa-pa sos ok. Asadar, il adaugati abia dupa ce ati oprit aragazul. Odata incorporat chedarrul, puteti adauga o lingura de cepsoara tocat marunt.
  • dupa ce pastele sunt fierte, le strecurati si le adaugati peste sos. Nu le clatiti cu apa rece, nu e necesar. Plus ca, sosul abia le asteapta sa i se alature, calde. Daca apuca sa stea cateva minute pana sa fie gata pastele, adaugatea acestora, caldute, il va “revigora”. Se consuma calde!
  • gusturile nu s-or discuta, insa daca va plac pastele, imposibil sa nu va placa si in combinatia de mai sus!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.