Dulcegarii

Albus DombleMar – chec din albusuri cu mar si stafide

noiembrie 5, 2019

Ce facem cu albusurile ramase dupa folosirea galbenusurilor? Pai, putem face o omleta din albusuri cu legume, niste clatite pufoase, un cheec sau orice altceva va mai dicteaza imaginatia sa incercati!

Apelez la chec atunci cand obisnuiesc sa fac cozonac si imi raman albusuri. In 5’ este in cuptor, atat de repede se pregateste! Necesita putina atentie la incorporarea in spuma de albusuri a celorlalte ingrediente, astfel incat sa nu spargem bulele de aer din acestea, amestecand cu prea mult zel. In rest, floare la ureche!

O sa va indragostiti de el!😊 Nu necesita alti indulcitori, in afara de mar si stafide. Este delicat, se tine bine, este aerat si are un gust minunat! Iar mirosul de mar copt din timpul coacerii…Terapie!😋

Ingrediente  (pentru o tavita de 20/10/5):

  • 3 albusuri (la temperatura camerei)
  • 50 gr faina 650
  • 40 gr fainade migdale*
  • 65 ml ulei de cocos (lichid, la temperatura camerei)
  • 1 mar (Golden am folosit eu). Alegeti un mar dulce:)
  • o lingura de stafide (fara sulfiti sa fie)
  • optional – o lingurita nuci tocate marunt**
  • 1/2 lingurita praf de copt bio

*Faina de migdale poatefi inlocuita cu faina tip 650, pastrandu-se raportul de 1:1

**Grija la nuci! Se numara printre alimentele cu risc de inec, pana la 3 anisori. Asadar, maruntite fin/rasnite – sub 3 ani

Cum am procedat:

  • in primul rand, albusurile trebuie sa fie la temperatura camerei Iar uleiul de cocos – lichid (la temperatura camerei si el). Daca albusurile sunt reci, riscati sa vi se solidifice uleiul de cocos, in momentul adaugarii lui. Va rog tineti cont de acest aspect!😊
  • am batut albusurile spuma, suficient cat aceasta sa ramana “agatata” de paletele mixerului. Am adaugat uleiul de cocos, apoi faina amestecata cu praful de copt. Miscarile de incorporare a fainii trebuie sa fie usoare, pentru a pastra cat de cat pufosenia albusurilor. La final, am adaugat marul taiat cubulete, stafidele si nuca. Am copt checul in cuptorul preincalzit la 180*/30’.
  • grija la tava folosita. Acesta trebuie sa aiba o dimensiune mica, la aceste cantitati. Compozitia trebuie sa fie de min. 2-3 degete, inaltime. Folosind o tava mai mare, obtineti la final un chec subtire si nu cred ca va doriti asta:)
Varianta facuta doar cu faina tip 650, fara nuci.

📌 Puteti sa folositi albusurile si la incropirea rapida a clatitelor pufoase. Reteta, aici.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.