Legume Miss Branzica

Porumbite morcovoase – briose cu porumb, morcov si oregano

octombrie 29, 2019

Pe grupul meu de suflet, #mybabyfood , cu mamici super empatice si prietenoase, pe langa faptul ca, dedicam ocazional cate o saptamana preparatelor lipsite de principalii alergeni (gluten, ou, lactate animale), obisnuim sa “celebram” cate o leguma sau cate un fruct si sa ne concentram pe preparate care sa le contina. Tot asa, cate o saptamana!

A venit randul morcovului!! Da, banalul morcov! O radacinoasa extrem de versatila, pretabila atat preparatelor “dulci”, cat si celor “sarate”, cu succes la micutii diversificati, usor de gasit, dar si de gatit!

Asa ca, iacata-ne in vacanta nazdravanului, la tara, in fata unor morcovei tineri, proaspat scosi din gradina (au fost semanati mai tarziu tocmai pentru a ne bucura de morcovi cruzi si la sfarsit de octombrie). Mai aveam la indemana niste lapte, branzica, porumb, ceapa verde. Asa ca, sa inceapa distractia!

Ingrediente:

  • 80 gr faina 550
  • 1 ou
  • 70 ml lapte (6 lg lapte)
  • 2 lg ulei
  • 50 gr gouda
  • 1/2 lingurita oregano
  • 30 gr morcov ras (1 lg cu varf)
  • 30 gr porumb fiert (2 linguri)
  • 1 fir ceapa verde (sau cateva fire cepsoara)
  • 1/2 lingurita praf de copt bio

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt bio
  • intr-un vas am adaugat ingredientele lichide (laptele, uleiul, oul) iar peste acestea, restul ingredientelor (gouda, porumbul, morcovul ras fin, ceapa verde si oregano). Nu renuntati la oregano, va rog! La sfarsit, am adaugat si faina. Am repartizat compozitia in 6 forme de briose, pe care le-am invitat in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Deasupra, puteti presara semintele preferate sau niste mozzarella rasa.

Daca sunt bune?🤪 Nuuuuu! Nici ca le mai fac!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.