Cereale/pseudocereale/paste Miss Branzica

Terci “cheesecake”

octombrie 27, 2019

Ai chef de un cheesecake dar nu prea ai timp sa-l pregatesti? Iti propun un terci cu “aroma” de cheesecake!😃 Rapid si gustos! Promit!

Ingrediente:

  • 3 lg fulgi de ovaz
  • 100 ml lapte vegetal
  • o lingura ricotta/mascarpone/branzica facuta in casa*
  • 3-4 stafide (fara sulfiti, da?)
  • optional: putina coaja rasa de lamaie bio (spalata in apa cu bicarbonat de sodiu)/ulei esential de lamaie
  • pudra de vanilie
  • 1/2 lingurita mac

*In caz de aplv, branzica animala se inlocuieste cu una vegetala (o branzica din caju, de exemplu)

Topping: o mana de zmeura, putina zeama de lamaie, o curmala mica, 1-2 lg apa, 1/2 lingurita chia rasnita

Cum am procedat:

  • am fiert fulgii in laptele vegetal, impreuna cu pudra de vanilie si macul ~ 5’. Am lasat preparatul la odihnit cateva minute si am adaugat branzica, coaja de lamaie/uleiul de lamaie si stafidele
  • topping-ul l-am facut dand un clocot zmeurei impreuna cu apa, zeama de lamaie si curmala (max 5’). Am adaugat chia si am lasat “dulceata” la racorit
  • la servire, am pus topping-ul de zmeura deasupra terciului cu branza. Se poate servi atat cald, cat si rece

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.