Cereale/pseudocereale/paste Miss Branzica

Cornbread cu cheddar si faina de migdale – fara gluten

octombrie 9, 2019

Ieri am fiert porumb! Daca pana de curand nu apucam nici macar sa gust unul, astazi am constatat ca mi-au ramas doi “insi”🙈. Asa caa, reciclare scrie pe ei!😛

O sa ziceti ca am luat-o razna cu cascavalul intr-un preparat care se doreste a fi “dulce”🙈. Imi doream o textura moale, catifelata, cu aroma de lapte si unt, in care sa nu adaug o faina cu gluten. In afara de cateva ingrediente (in cel mai rau caz😅), nu aveam nimic de pierdut! Si bine ca am indraznit! A iesit un preparat excelent: cremos, dulce, catifelat! Exact cum mi-a dorit!😍

Ingrediente:

  • 150 gr boabe porumb fiert
  • 100 ml lapte animal sau vegetal
  • 25 gr unt (acesta se va topi)
  • 75 gr cheddar/cascaval ras
  • 80 gr faina migdale
  • 25 gr faina tapioca
  • o lingurita miere certificata
  • 1/2 lingurita praf de copt bio

Cum am procedat:

  • cum scriam mai sus, porumbul l-am avut fiert. L-am maruntit 20” in chopper, cat sa se sparga putin. Puteti sa-l desprindeti de pe cotor si cu ajutorul unui cutit si sa-l mai maruntiti nitelus cu acesta (doar daca nu avetiun chopper la indemana). Apoi l-am amestecat cu laptele, untul topit, cascavalul ras si lingurita de miere. Da, miere😊. Va defini gustul final al preparatului.
  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu praful de copt bio si le-am adaugat peste amestecul cu porumb. Am turnat compozitia in tavita de silicon Tupper si am copt preparatul la 180*/25’. Cuptorul – musai preincalzit.
  • preparatul se poate servi atat cald, situatie in care cascavalul se va intinde frumos de la mana pana la gurita😀, dar si rece. Daca e bun? Nuu, nici vorba!😀🙈

Hai, sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cristina octombrie 10, 2019 at 7:30 am

    Buna. Se poate folosi si faina de grâu ?

    • Simona
      Reply Simona octombrie 12, 2019 at 7:01 am

      Hey Cristina! Se poate. Insa iti va modifica cantitatile si nu stiu sa-ti scriu care sunt acestea.

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.