Dulcegarii

Banana bread/negresa Black Queen (vegan)

august 20, 2019

Daca imi zicea cineva ca exista o “prajitura” cu gust intens de ciocolata, fara sa contina ciocolata, cacao, zahar sau lactate animale nu as fi crezut! Am facut si eu cateva negrese insa nici una cu acest gust intens de ciocolata. Da! Ciocolata! Si culmea e ca m-am convins “cu mana mea”!😀

Nu stiu daca sa-i zic banana bread sau negresa! Asadar, o voi lasa asa – 2 in 1! Nu cred ca se va supara nimeni din acest motiv:)

📌 Va rog respectati ingredientele si cantitatile! Ma “joc” de ceva timp cu ingredientele si credeti-ma ca, pana si 20 gr de faina fac diferenta. Insa uite ce face o “saptamana ALTfeel”! Ce nu mi-a iesit in 2 luni, a iesit in aceasta spatamana a provocarii si a bunelor intentii. Va reamintesc cu aceasta ocazie ca aceasta saptamana 19-25 august este dedicata retetelor #faraou pe grupul mybabyfood https://www.facebook.com/groups/544930365878284/

Ingrediente:

  • 100 gr faina integrala spelta
  • 50 gr faina de migdale
  • 20-30 gr carob
  • 60 ml ulei de cocos extravirgin (lichid)
  • 80 ml lapte vegetal
  • 200 gr banana
  • o lingurita coaja de portocala bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat de sodiu) sau o picatura ulei esential de portocala
  • 1 lingurita praf de copt bio
  • un varf de cutit de bicarbonat de sodiu (fara aluminiu) – stins cu o lingurita zeama de lamaie
  • optional: o lingura cu varf de merisoare

Cum am procedat:

  • prepararea este foarte simpla, asa ca urmati pasii si nu va complicati degeaba. Ideea de baza este amestecarea lichidelor cu solidele. Bananele le vom incadra la lichide, avand in vedere consistenta la care ajung in urma pasarii lor cu furculita. Nu aveti nevoie de mixer, doar de o furculita
  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu carobul si praful de copt bio
  • am pasat bananele cu o furculita si le-am amestecat cu uleiul si laptele.
  • am adaugat “lichidele” peste faina, am adaugat coaja de portocala si am amestecat usor. Compozitia am turnat-o intr-o tavita Tupper, pe care am introdus-o in cuptorul preincalzit la 180*/30’
  • odata scoasa din cuptor, se lasa la racit🙈
  • o puteti servi cu unt de arahide/caju/alune de padure sau cu o glazura facuta din o lingurita ulei de cocos, o lingura unt de caju, o lingura carob, o lingurita pasta de curmale. In functie de untul folosit, s-ar putea sa aveti nevoie si de 1-2 lg lapte. Consistenta trebuie sa fie una lichida, cremoasa. Marturisesc ca noua ne place cel mai mult cu niste unt de caju deasupra.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.