Supe

Supa crema vegana de conopida cu teff si chimen

august 8, 2019

Exista gust si in caz de #aplv! Da, crema de conopida este gustoasa cu putina smantana sau unt, insa nici varianta #faralactateanimale nu e mai prejos. Din contra, pare-se ca a fost mai de succes decat varianta cu smantana🙈

Teff este o pseudocereala cunoscuta sub numele de “mei etiopian”, bogata in proteine, minerale, fibre, cu un indice glicemic mic. Fiind #glutenfree, aceasta poate fi consumata si de catre copilasii cu intoleranta la gluten.

Puteti sa o folositi atat in terciuri, budinci cat si in prepararea painii, de exemplu. Un preparat extrem de gustos este budinca de ciocolata cu cartof dulce, banana si amarant in care amarantul il inlocuiti cu teff.

Ingrediente:

  • o conopida medie
  • 2 cartofi albi
  • o ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  • 50 gr caju
  • ~ 1 l supa de legume
  • 2-3 lg teff

Cum am procedat:

  • caju-ul l-am lasat peste noapte la hidratat in apa (in frigider, avand in vedere temperaturile mari de afara). Acelasi tratament l-a primit si Mr Teff 😀, doar ca hidratarea in cazul “dumnealui” s-a facut in apa cu lamaie, scopul fiind cel de indepartare a acidului fitic, astfel fiind mai bine absorbiti nutrientii. Daca uitati sa le puneti la hidratat cu o seara inainte, puteti sa o faceti a doua zi, hidratarea facandu-se minim 2 ore.
  • ceapa maruntita am inabusit-o impreuna cu usturoiul (inabusit = o lg ulei presat la rece + 5-6 lg apa/supa de legume), cat sa se inmoaie ceapa
  • am adaugat cartofii taiati cubulete, peste care am adaugat 1/4 din supa de legume. Am lasat la fiert 4-5’, dupa care am adaugat buchetele de conopida si restul de supa de legume (supa de legume sa fie calda). Am mai adaugat si 4-5 fire de patrunjel, pe care le voi scoate la final. Iubesc mirosul de supa in care pun si frunze de patrunjel!😋
  • legumele vor fi fierte in maxim 15-20’. Odata oprit aragazul, am transferat supa impreuna cu caju-ul hidratat in Nutribullet si vrum-vrum! Puteti regla consistenta supei pastrand tot lichidul sau doar o parte din el.
  • teff -ul prefer sa-l fierb separat, intrucat in felul acesta pot sa-l folosesc si in alte preparate. Odata fiert, il puteti pastra in caserole inchise ermetic in frigider, folosindu-l in decurs de 2 zile. Il puteti adauga pe tot in supa inca de la inceput sau in momentul servirii, in cantitate pe care o doriti
  • am servit supa alaturi de niste seminte de chimen, cativa stropi de ulei de dovleac presat la rece si patrunjel din belsug😋

📌 O alta supa crema vegana delicioasa o gasiti aici. Este vorba despre supa crema de broccoli cu amarant si caju.


Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.