Dulcegarii

Soufflé Pancake

august 5, 2019

Daca nu aveti chef sa coaceti clatita dupa clatita sau pur si simplu nu sunteti multumiti de pufosenia clatitelor pe care le tot faceti de ceva timp, atunci cu siguranta “mon soufflé” vã va cuceri!

Ingrediente:

  • 3 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 100 ml lapte vegetal
  • 30 gr unt de cocos (o lingura unt de cocos – la temperatura camerei). Atentie! Unt de cocos, nu ulei de cocos!
  • 2 curmale Medjool (optional)
  • un praf de vanilie pudra (Sonnentor)
  • 50 gr faina (tip 550 am folosit)
  • un varf de cutit praf de copt bio (optional)*
  • fructeeee: piersici, mure, zmeura, afine date prin faina de cocos

*In mod normal albusurile batute spuma inlocuiesc perfect orice agent de crestere. Eu l-am scris totusi pentru siguranta. Puteti renunta la el daca mixati foarte bine albusurile.

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt bio
  • am incalzit putin laptele impreuna cu untul de cocos. Astfel m-am asigurat ca untul de cocos se omogenizeaza perfect cu laptele. Am adaugat cele doua curmale si am mixat. Am obtinut o crema “dulce”, tare bunuta la gust🙈. Crema am lasat-o la racit, apoi am adaugat vanilia si galbenusurile si am mixat din nou. NU adaugati galbenusurile peste laptele caldut! Riscati sa obtineti o “crema cu zdrente”😀 si nu ne dorim acest lucru!
  • albusurile le-am batut spuma. Grija sa le mixati bine! Spuma obtinuta trebuie sa fie tare si de nedesprins din vas, in cazul in care-l rasturnati cu dosu-n sus. Ele vor da pufosenie souffle-ului!
  • faina am amestecat-o cu “crema” din lapte si galbenusuri. Apoooi, am adaugat albusurile batute spuma, in 3 trepte. Miscarile de incorporare ale acestora vor fi fine, de jos in sus, astfel incat sa pastram bulele de aer obtinute prin mixarea albusurilor. In caz contrar, riscam sa nu mai obtinem un souffle, ci o chestie densa si umeda care n-are nicio treaba cu “pufos”, “aerat”, “fin si delicat”!😀
  • am turnat compozitia in tavita mea Tupper si am presarat deasupra fructele date prin faina de cocos. Folosesc faina de cocos datorita puterii mari de absorbtie pe care o are, proprietate binevenita intr-un astfel de preparat. In lipsa ei puteti rasni foarte fin fulgi de cocos. Grija sa nu folositi o tava mare, compozitia trebuie sa aiba cel putin doua degete inaltime in tava.
  • coacerea souffle-ului se face in cuptorul preincalzit la 180*/25-30’, pana se rumeneste frumos deasupra.

Ca idee, a fost bataie pe “dansul”! 🙈 Extrem de fin, pufos si gustos! Love it!

In cazul in care sunteti fani “clatite speciale”🙈, lipsite de pretentii si coapte dintr-o bucata, va invit sa incercati firimiturile imperiale😍.

Hai s-avem copilasi sanatosi! Si papaciosi daca se poate! 🙈❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Carmen august 6, 2019 at 10:55 am

    Merge si unt din seminte de dovleac?sau ulei de cocos?

    • Simona
      Reply Simona august 9, 2019 at 6:55 pm

      Carmen, daca va place gustul de seminte de dovleac intr-un souffle, da. Mai poti incerca si cu unt de alune/arahide – il faci “caramel”. Daca mai adaugi o lingurita carob – vei obtine un souffle ciocolatos😋. Sau, unt animal.
      Spor si pofta!

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.