Dulcegarii

Fursecuri moi cu fructe – by Sorina (Mara’s kitchen) – fara gluten

iulie 30, 2019

Ne plac clatitele alea americane numite pancakes. Pufoase, gustoase, fiica mea le cere des…dar ce nu stie ea e ca nu imi place sa le fac pe aragaz. Nu ca nu imi place, nu prea imi ies asa cum vreau eu. Buuuun, cum sa fac, cum sa fac ?

Daca le-as coace in cuptor cum ar fi ? Sa fie ca niste pancakes, pufoase, moi, dar la cuptor. Am pornit procesul curioasa de rezultat si mi s-a parut suupeer! Nu arata ele ca niste pancakes traditionale, dar nici ca ne-a mai interesat asta dupa ce le-am gustat. Iar partea minunata este caaaa puteti sa le indesati cu fructe proaspete!

Ingrediente:

  • 1 banana
  • 3 oua
  • 44 gr faina cocos
  • 52 gr ulei de cocos presat la rece (lichid)
  • 1 lg-ita pudra de vanilie
  • 2 lg-ite rase praf de copt BIO
  • 2 lg migdale maruntite (dupa hidratare) sau faina de. Igdale
  • O mana de afine proaspete (30-40gr). Puteti folosi si zmeura, mure, cirese, prune, etc

Cum am procedat:

  • prima data, preincalzim cuptorul la 175 grade si pregatim tava in care vom coace pancako-cookies-urile.
  • intr-un castron, pasam banana cu o furculita pana cand nu mai rama bucati. Adaugam uleiul, ouale si vanilia. Omogenizam ingredientele cu un tel sau cu furculita, dupa care adaugam faina de cocos si praful de copt, dupa care migdalele sau faina de migdale si afinele. Aluatul obtinut e putin mai gros decat cel de pancakes obisnuite. Cu ajutorul unei linguri (eu am folosit o cupa de inghetata) luam din compozitie si asezam in tava pregatita, lasand spatiu putin intre ele. Se coc 25’ sau pana cand prajiturelele noastre devin aurii. Lasam sa se raceasca complet inainte de servire.
  • din acest aluat, am obtinut 6 cookies mari (sau 12 mici).

📌 In cazul inlocuirii fainii de cocos cu faina tip 650, conversia este 1:4 .
📌 Migdalele maruntite se pot inlocui cu faina de cocos.
📌 Afinele proaspete se pot inlocui cu alte fructe proaspete sau deshidratate.

Pofta buna ! 😊

You Might Also Like

12 Comments

  • Avatar
    Reply Claudia iulie 30, 2019 at 11:13 am

    Cu ce se poate inlocui uleiul de cocos lichid?ms

    • Simona
      Reply Simona august 9, 2019 at 7:05 pm

      Cu un alt ulei, presat la rece😊

  • Avatar
    Reply ALINA iulie 30, 2019 at 11:17 am

    Salut ! Arata minunat! Azi vreau sa le incerc si eu, cam cata faina de cocos ar trebui daca nu am faina de migdale ? Multumesc 🙂

    • Simona
      Reply Simona august 9, 2019 at 7:05 pm

      Eu zic sa astepti pana faci rost de faina de migdale🙈
      Faina de cocos fiind f absorbanta, iti va modifica toate cantitatile. Poti pune si migdale rasnite (sau nuci/alune)😋

  • Avatar
    Reply Diana iulie 31, 2019 at 7:55 am

    Bună, ai idee în rețeta asta pot înlocui cu ceva și ouăle? Și mai am o întrebare – de o săptămână tot caut șu sunt convinsă că găsisem pe blog un magiun de caise făcut din caise deshidratate, măr și pară pe aragaz. Am făcut, a ieșit delicios și nu îl mai găsesc 🙁 Sper că ma poti ajuta cu un link ca nu mai știu proporțiile.
    Mulțumim pentru retete, sunt grozave și usor de adaptat pentru aplv, gluten free, egg free…. uffff, greu cu alergiile.

    • Avatar
      Reply Diana august 3, 2019 at 8:07 am

      Am înlocuit ouăle cu o banană în plus și 8 lg de aquafaba bătută spumă, iar afinele cu bucățele de portocală. Gustul absolut delicios, și parfumul și tot. Cred că pulberea de vanilie e cea care dă aroma asta incredibil de bună și de fină. Cu toate acestea au ieșit foarte fărâmicioase. Mă bucur că sunt moi și se topesc în gură, dar sunt fărâmicioase. Mai degrabă niște prăjiturele/ fursecuri decât pancakes. Voi mai pune și niște chia hidratată și carob (crud) data viitoare… deși nu știu sigur dacă nu cumva îmi plac mult prea mult chiar așa cum sunt. Mulțumim pentru rețetă! Cred că sunt cele mai bune deserturi pe care le-am făcut de când s-a născut Paul, cu și fără regim alimentar și alergii ❤❤❤❤

      • Simona
        Reply Simona august 9, 2019 at 6:57 pm

        Diana, cred ca mai ai nevoie de ceva care sa le lege. Poti creste cantitatea de banana sau sa incerci cu chia/in. Pofta mare Paul si mami!❤️❤️

    • Simona
      Reply Simona august 9, 2019 at 7:03 pm

      Diana, suna f bine reteta de magiun, insa nu e de la mine😋
      Am citit ca ai adaptat reteta si ma bucur ca-ti plac fursecurile, chiar daca au iesit mai sfaramicioase😘

      • Avatar
        Reply Diana august 30, 2019 at 7:17 pm

        Mâine am de gând să încerc iar rețeta, prea bune au fost. Mă gândeam să le pun în forme de brioșe 🤔 Ce parere ai?
        Magiunul era de pe un site, de aceea nu o găseam pe blog 🙈 Împărtășesc rețeta, merge la pancakes dar mai bine amestecată în fulgi de orice hidratați sau budinci de chia etc ptr că este destul de dulce:
        4 linguri de apa
        1 mar, curatat de coaja si taiat bucatele
        750 g de caise uscate
        1 para curatata de coaja si taiata cubulete
        Pune apa intr-o cratita si adauga merele si caisele. Dupa ce apa da in clocot, lasa-le sa fiarba inabusit 3-4 minute, apoi adauga si para. Mai fierbe-le cateva minute, apoi paseaza-le cu ajutorul unui blender.

        Acest piure foarte fi consumat ca atare de catre cel mic sau amestecat cu iaurt, orez cu lapte sau terci de ovaz.

        • Simona
          Reply Simona septembrie 4, 2019 at 4:03 am

          Heey!🤗
          Eu zic ca merge sa le coci si in forme de briose. As pune doar o lingura de compozitie in fiecare forma, ele fiind usor umede sa nu risti sa para necoapte.
          Multumesc frumos pentru impartasirea retetei! O voi incerca si eu!😘

  • Avatar
    Reply Cristina august 28, 2019 at 11:00 am

    Buna, daca pun doar galbenusuri iese ceva oare?

    • Simona
      Reply Simona septembrie 4, 2019 at 4:08 am

      Poti incerca inlocuirea albusurilor cu cate o lingura apa de naut (aquafaba)/ou. Aceasta o mixezi (rece, de la frigider) si o folosesti in locul albusurilor. Altfel, ti se modifica toate cantitatile

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.