Dulcegarii

Cheesecake migdalo-cocosat – fara gluten

iulie 15, 2019

Minunatul de mai jos a fost pregatit in 15’ cu ce am avut la indemana. A incantat atat de mult micii exploratori incat am hotarat sa notez repede cantitatile si sa-l impartasesc cu voi!😛

Nu trebuie sa ai intoleranta la gluten sa incerci si preparate “gluten free”. O pauza de la “domnul gluten” este binevenita, mai ales ca fainurile din oleaginoase vin pe langa un gust minunat si cu anumite proprietati si valori nutritive.

Ingrediente (6 briose):

Blat:

  • 50 gr faina migdale
  • 15 gr faina cocos
  • 5 gr tapioca
  • 45 gr smochine (2 smochine maricele) – cantarite inainte de hidratare
  • 20 ml ulei de cocos presat la rece (lichid)
  • 50 ml lapte de cocos/lapte de ovaz fara gluten – la temperatura camerei

Crema:

  • 70 gr ricotta facuta in casa – reteta aici
  • 70 ml mascarpone
  • 2 oua
  • un varf de cutit pulbere vanilie
  • 20 gr faina de cocos
  • optional: 1 lingurita rasa coaja rasa de lamaie bio (spalata anterior in apa cu bicarbonat de sodiu)
  • optional: o lingurita pasta de curmale (curmale hidratate si mixate)

Cum am procedat:

  • prima data am pregatit “blatul”. Am dat un clocot smochinelor puse intr-o craticioara cu apa. M-am grabit si am apelat la aceasta metoda pentru a le hidrata si a repezi procesul de inmuiere. Daca nu va hotarati pe ultima suta de metri sa faceti acest cheesecake, puteti pune din timp smochinele in apa si sa le lasati la hidratat minim 2 ore. Ulterior, am mixat smochinele (scurse de apa in care au fost puse) cu laptele si uleiul de cocos. Odata amestecate ingredientele lichide, le turnam peste cele trei tipuri de faina, amestecate. Am obtinut o compozitie moale pe care am repartizat-o in formele de briose Tupper (6 la numar). Optez pentru acestea intrucat nu necesita ungere si sunt safe, fara crocobauri in silicon, care sa fie eliberati in preparat la temperaturi inalte. Aveti grija sa tasati frumos compozitia in forme. Va puteti folosi de dosul unei lingurite “mangaiate” cu putin ulei de cocos
  • Crema. Am mixat cele doua tipuri de branza cu ouale si vanilia. La final, am adaugat faina de cocos. Compozitia obtinuta este una lichida. Am repartizat cate doua linguri de crema de branza peste fiecare “baza” asezata deja in cele 6 forme de briose. Am introdus tavita cu briosele in cuptorul preincalzit la 180*/25’. Dupa coacere, am presarat deasupra niste faina de cocos

Sunt delicioaase! Textura este moaale, extrem de usor de papat inclusiv de cei mai mici ai casei!

Sa avem copilasi sanatosi! Si papaciosi, din cand in cand!😀

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.