Dulcegarii Patiserie

Rulouri cu scortisoara (cinnamon rolls) – fara drojdie

iulie 8, 2019

Rulourile cu scortisoara nu sunt altceva decat niste melcisori din aluat dospit (in mod normal), umpluti cu o crema din unt, zahar, scortisoara si acoperiti cu o glazura de branza/smantana/sirop de zahar🙄/ciocolata🙈, etc.

Cum nu am inca pe site o reteta de cinnamon rolls, m-am gandit sa incep cu una “altfel” si sa las deoparte varianta clasica, fie ea chiar babyfriendly. Asadar, lasam deoparte varianta dospita si mergem pe praful de copt bio. Crema de unt cu zahar o inlocuim cu delicioasa pasta de nuci, pe care daca nu ati incercat-o deja, acuuum este o buna ocazie sa o faceti. Cat despre glazura, faceti cum va impinge inima! Noua ne plac ca atare, numa’ bune de luat la pachet.

Ingrediente:

Aluat:

  • 300 gr faina (550 am folosit, macinata la moara de pietre)
  • 100 gr unt taiat cubulete, moale (la temperatura camerei)
  • 120 gr smantana
  • 1 galbenus
  • 1 lingurita rasa praf de copt bio

Umplutura: pasta de nuci (reteta aici) peste care am adaugat o lingurita scortisoara Ceylon

Glazura este optionala. Puteti apela fie la o crema de branza, fie la niste unt din caju amestecat cu putin lapte vegetal (la cald).

Cum am procedat:

  • faina am amestecat-o cu praful de copt bio. Am adaugat untul si cu varful degetelor l-am amestecat cu faina, rezultatul fiind o compozitie nisipoasa. Peste aceasta am adaugat galbenusul amestecat cu smantana. Adunam aluatul intr-o bila si atat!:) Nu framantam.
  • cu ajutorul unui sucitor am intins aluatul intr-un strat de 1/2 cm, grosime. Am repartizat pasta de nuci peste toata suprafata foii din aluat si am rulat. Am portionat apoi aluatul in 10 bucati (4-5 cm, fiecare), pe care le-am asezat “in picioare” in tava de copt. Puteti coace rulourile imediat sau puteti sa le refrigerati pana in momentul coacerii (la 180*/30’)
  • odata scoase din cuptor, se lasa la racit si inainte de a le servi se acopera cu o crema de branza sau cu una din caju. Saaaau se pot papa ca atare! Noi asa le preferam!😋
  • textura rulourilor este un frageda, care se topeste in gura🙈

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Ana iulie 14, 2019 at 12:51 pm

    Merge și cu făină 650?

  • Reply Irina iulie 22, 2019 at 10:49 am

    Buna Simona,
    Pot folosi faina 650? Pastrez cantitatea?
    Multumesc.

    • Simona
      Reply Simona iulie 28, 2019 at 4:13 pm

      Da🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.