Dulcegarii

Negresa cu sfecla rosie, banana si unt de caju

iunie 4, 2019

Printre combinatiile preferate ale primului nascut al casei se numara banana+carob+unt de caju (arahide). Asa ca, la fel ca in vanzari, si in diversificare se merge pe “a raspunde clientului ”😀. Asta, daca iti doresti sa ai succes🙈! Si care mama nu isi doreste succes atunci cand vine vorba despre aprecierea prin papat a ceea ce i-a pregatit puiutului?

Prin urmare, luam combinatia si o integram printre alte ingrediente (nutritive si sanatoase, pe cat posibil), astfel incat sa ne placa pana si noua🙈.

Ingrediente:

  • 100 gr sfecla rosie coapta sau fiarta (cantarita, dupa curatarea de coaja)
  • 150 gr banane (cantarite bucati)
  • 50 gr unt de caju Papamigdal
  • o lingura carob
  • 2 oua
  • 30 ml ulei presat la rece
  • 100 gr faina spelta integrala
  • 1/2 lingurita praf de copt bio

Cum am procedat:

  • pentru a fi cat mai simplu, am folosit 3 vase:

🥣 in primul vas am amestecat faina cu praful de copt bio

🥣 intr-un chopper am pus sfecla+banana+untul de caju+carobul. Vrum- vrum, pana am transformat totul intr-o compozitie omogena (lichida)

🥣 in al treilea vas am pus cele 2 oua. Le-am mixat 1-2’, dupa care am adaugat in fir subtire uleiul presat la rece. Am mai mixat 2-3’, pana cand am obtinut o spuma, cu un volum dublat fata de cel initial

  • am amestecat “lichidele” intre ele (vasul 2 si 3), dupa care au adaugat partea “solida”, respectiv faina. Am turnat compozitia in tavita Tupper si am introdus negresa in cuptorul preincalzit la 180*/30’. Tavita mea Tupper nu este una mare, asa ca luati in seama acest aspect atunci cand alegeti tava in care veti coace negresa. Sa fie una in care compozitia sa se aseze de cel putin doua degete, grosime.
  • odata coapta, se lasa la racit. Musai! Apoi, se serveste ca atare sau alaturi de o lingura de “ciocolata”. Puteti apela la ciocolata bebelusului sau la amestecul “ciocolatos” din imagine, care consta in 3-5 lg lapte vegetal incalzit pe ochiul mic al aragazului, alaturi de o lingurita unt de caju, 1/2 lingurita carob si 1/2 lingurita pasta de nuci (sau pasta curmale). Se lasa amestecul 2-3’ pe foc, pana se omogenizeaza si se ingroasa putin. Se toarna caldut peste bucatile de negresa servite.

Pofta mare sa aveti! Nu uitati: “dulcele” cu masura! Chiar si cel babyfriendly!😀🙈

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

5 Comments

  • Reply Alexandra iunie 8, 2019 at 10:25 pm

    Arata apetisant! Ce cantitate de faina alba trebuie in loc de spelta?

  • Reply Dorina iunie 24, 2019 at 6:48 pm

    Am facut-o, e senzatie!! Ne ” batem” pe ea..😁. Am pus unt de cocos in loc de caju, am adaugat extra vanilie, coaja de lamaie si afine. O bunatate! 🤗

    • Simona
      Reply Simona iulie 6, 2019 at 11:35 am

      Cu mare bucurie citesc feedback-ul tau!
      Iti multumesc frumos!❤️

  • Reply Irina septembrie 6, 2019 at 1:06 pm

    Buna Simona,
    Merge si cu unt de arahide in loc de unt de caju?
    Vad, mai sus in comentarii, ca o mămică a pus unt de cocos.
    Multumesc.

    • Simona
      Reply Simona septembrie 26, 2019 at 5:25 am

      Da🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.