Miss Branzica Uncategorized

Briose Puffy cheese – by Sorina (Mara’s kitchen)

mai 14, 2019

Ce faci cand lucrezi intr-o corporatie, mediu international? Iti culturalizezi si cunostintele culinare – daca esti ca mine si adaptezi ca sa fie bun si pentru pitici😍. Si salivezi la mancarea altora…Imi place sa experimentez mancaruri si imi place sa mananc atat mie cat si celor doi jurati ai mei 😊.

De curand am o noua colega, brazilianca, draguta, careia ii place sa gateasca. De-a mea, asa mi-am spus! A inceput procesul de ‘’descusut’’ si impartasit retete. Ea de ale ei, eu de ale mele. Imi par delicioase, nu greu de pregatit, deci fix pe gustul meu. Prima reteta incercata si care mi-a parut cea mai usoara si rapida este cea de puffy cheese. Un fel de briose autohtone branzoase si teribil de pufoase. Ei le fac micute, exact cat o imbucatura, dar noi le putem reproduce in ce forma dorim, de la briose, la cetelusi si iepurasi 😊.
De ce avem nevoie ? Nu de multe ingrediente si facil de gasit. Sunt simple, va promit !

Ingrediente:

  • 75 gr chedar fin ras (atentie la cantitatea de sare, cu cat mai mica, mai bine) – orice alta branza tare merge in aceasta reteta
  • 3 lg iaurt 3.5%
  • 1 ou
  • 3 lg faina tip 650
  • ½ lgita praf de copt bio
  • optional: 3 lg ulei de masline presat la rece – se poate folosi orice alt ulei de calitate.
  • 3 rosii uscat sau cateva masline desarate, tocate marunt

Cum am procedat? Complicaaaat procesul? Deloc!

  • prima data am incalzit cuptorul la 220 grade. Dupa care, in vasul unui robot sau intr-un bol, am amestecat toate ingredientele si le-am omogenizat.
  • am asezam frumos compozitia in formele de copt (eu am folosit o forma de silicon de la Tupperware pentru mini-briose care nu necesita ungere). Am copt minunicile de puffy 15-16’ pana cand devin usor aurii. Atentie, nu coaceti prea mult, isi pierd pufosenia si se ard ! Am servit la mic dejun (se pot oferi si ca cina), alaturi de o salata de cruditati.

Enjoy!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.