Kidscuiti

Galbenuti – biscuiti cu galbenus fiert

mai 2, 2019

De ce galbenus fiert? Pentru caaaa, este posibil sa il aveti pe “stoc”🙈, fie dupa Paste, fie dupa folosirea albusului/albusurilor in diverse preparate (oua umplute cu pasta de naut, oua umplute cu avocado). Saaaau o sa va placa atat de mult reteta mea incat o sa fierbeti oua doar pentru a avea galbenusuri fierte😀. Puteti folosi albusurile ramase in salata de avocado sau in salata de cuscus.

Ingrediente (10 biscuiti):

  • 120 gr faina 650
  • 60 gr unt (sau margarina vegetala bio Alsan – in caz de aplv)
  • 1 galbenus fiert
  • 30 ml apa
  • cateva fire de cepsoara
  • o fasie de ardei gras
  • 1 varf de lingurita praf de copt bio
  • optional: ou pentru uns si seminte pentru presarat kidscuitii

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt bio, cepsoara si ardeiul gras taiat marunt. Am adaugat galbenusul fiert si untul. Am obtinut un aluat nisipos peste care am adaugat apa calduta. Aluatul final este moale, compact, nelipicios.
  • am asezat aluatul pe o folie si l-am strans intr-un cilindru pe care l-am introdus in frigider (1h) sau in congelator (20’), pana se intareste. Scopul este acela de a putea fi taiat cu un cutit.
  • asadar, am taiat batonul de aluat in rondele, pe care le-am “gaurit” cu ajutorul unui cerculet mic. Am obtinut niste rotite dragalase, pe care le-am uns cu ou si le-am presarat cu seminte. Coacerea s-a facut in cuptorul preincalzit la 180*/20’-25’.
  • daca sunt buni?🙈 Va las sa descoperiti singuri acest aspect! Pot sa va scriu doar atat: dublati cantitatile!😀 Nu va lasati ingraditi de preferintele noastre. Puteti folosi rosii uscate, masline si orice condimente va plac voua! Se lasa personalizati!😀

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.