Salate baby

Pesto busuiocesc

martie 13, 2019

Fani mititei de pesto busuiocesc avem?🙈 Stefi a ridicat deja trei degetele!😀 Fie ca il papam ca baza pentru bruschete, in sandwich-uri prietenoase sau ca “sos” pentru paste, minunatul de mai jos salveaza timp si deschide gurite, mai ales daca se numara printre preparatele cu lipici ale nazdravanului casei.

Se face rapid, iar odata pregatit se uita in frigider si se apeleaza la nevoie!🤪

Ingrediente:

  • o cutie frunze de busuioc -30 gr
  • muguri de pin – 15- 20 gr
  • parmezan animal – 10 gr (1+)*. In caz de aplv, se inlocuieste cu fulgi de drojdie inactiva sau cu parmezan vegetal (reteta, aici)
  • 4-5 lg ulei de masline extravirgin, presat la rece
  • 1 catel de usturoi (crud sau copt)**
  • 1 lg zeama de lamaie

* In cazul parmezanului animal, tineti cont de faptul ca exista si variante pasteurizate

** Usturoiul crud poate fi iritant gastric in cazul bebelusilor, solutia in acest caz fiind varianta coapta.

Cum am procedat:

  • frunzele de busuioc, bine spalate si tamponate cu un servetel pentru a inlatura excesul de apa, le-am introdus in chopper, alaturi de restul ingredientelor😊. Da, stiu – este foarte complicat, motiv pentru care nu vreau sa va mai incarc cu alte povesti si va mai scriu ca, odata preparat il depozitam intr-un borcanel de sticla si-l pastram la frigider.

📌 Kidscuitii din imagine sunt biscuitii cu branza! Doamne, cat de bine merg impreuna! Reteta, aici.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.