Cereale/pseudocereale/paste Dulcegarii

Bulgur cremos cu nuci, scortisoara si spirulina

martie 3, 2019

Reteta de mai jos este cu dedicatie speciala pentru Florentina – o mamica frumoasa de pe grup, tare draga mie❤️. Este vorba despre o varianta de pregatire a bulgurului, pretabila atat micului dejun cat si cinei. Eu am pregatit-o fara lactate animale (aplv), insa o lingurita de ricotta sau mascarpone este binevenita in preparat!

Ingrediente:

  • 5 linguri bulgur
  • 100 ml lapte cocos (reteta, aici)
  • o curmala Medjool
  • 3-5 nuci (eu am folosit fistic si pecan)
  • un praf de scortisoara Ceylon
  • un varf de cutit spirulina (mai multe despre spirulina, aici)

📌 Daca aveti preparata pasta din nuci (reteta, aici), puteti sa o folositi in loc de curmale si nuci. Rapiid si mega bun!

Cum am procedat:

  • am spalat bine bulgurul si l-am pus la fiert in apa (cat sa-l acopere de 4 degete). In 15’ a fost gata. Puteti sa-l fierbeti si direct in laptele de cocos, doar ca atunci veti avea nevoie de o cantitate mai mare de lapte, raportul fiind 1:3. Motivul pentru care optez SI pentru fierberea lui separata este acela ca, odata fiert si strecurat, pot pastra bulgurul in frigider (intr-un recipient cu capac) si-l pot folosi zilele urmatoare la alte preparate “sarate” si “dulci”, rapide. Al doilea motiv pentru care il fierb in apa este acela ca, folosind si lactate vegetale, acestea isi pastreaza proprietatile mai bine, nefierte (vezi laptele de caju, migdale). Laptele de ovaz trebuie oricum preparat termic, daca il faceti in casa (reteta, aici)
  • revenind la oile nostre, am strecurat bulgurul si asa cald, l-am amestecat cu bucatelele de curmala (am maruntit , anterior). Cald fiind, bulgurul va “topi” curmala si imediat ce vom adauga laptele, se va forma un sos minunat. Asadar, am adaugat laptele de cocos, obtinand astfel sosul despre care va scriam mai sus, respectiv cremozitatea prepatului. Apropo’ de cremozitate, daca faceti laptele de cocos in casa, puteti sa-l pregatiti putin mai gros in sensul ca, odata preparat, adaugati in el o lingura din fulgii ramasi dupa strecurare si mixati bine. E perfect in maniera asta pentru astfel de budincute  Daca nu aveti curmale Medjool (carnoase, care nu necesita hidratare), puteti hidrata curmalele in apa.
  • am turnat budincuta intr-o farfurioara si am ornat-o cu nucile maruntite (hidratate in prealabil, 2h – pentru indepartarea fitatului si o mai buna absorbtie a nutrientilor), scortisoara si spirulina. Papat toot!

📌 Grija la nuci! Se rasnesc la copilasii sub 3 anisori datorita riscului crescut de inec!

Sa avem copilasi sanatosi! ❤️

Cu drag, Florentina!❤️

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Florentina martie 3, 2019 at 5:44 pm

    Minunata, speciala, extraordinara !❤Norocosi toti cei va urmaresc.

    • Simona
      Reply Simona martie 9, 2019 at 10:20 am

      Florentina, te imbratisez cu drag!❤️

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.