Kidscuiti

Kidscuiti cu masline, marar si usturoi

martie 2, 2019

Nici ca ma ascund dupa deget! Da, EU – MAMA au avut pofta de “ceva sarat”! Si cum eu comand, eu execut, am inceput sa caut prin frigider, prin camara, doar doar voi gasi ceva ingrediente “minune” care sa-mi faca cu ochiu’. Si am gasit!! Niste masline!!🙈 Si cum musai sa fie babyfriendly, veti putea citi mai jos cum am procedat.

Grija mare la maslinele pe care le cumparati! Mergeti pe variantele ambalate, cu eticheta atasata si fiti atenti la ceea ce contin. Dincolo de aditivi, care clar vor exclude din start preparatul, maslinele pot avea si un continut ridicat de sare. Asadar, daca nu gasim “fara”, desaram maslinele. Le lasam cateva ore in apa, schimband-o de cateva ori (exact cum procedam cu telemeaua). Gasiti variante bune de masline, in mare parte pastrate in ulei de masline. Mai pot contine si condimente, oregano de exemplu. Ideal, fara sare:) Exista!

Minunat la acesti kidscuiti este faptul ca puteti sa-i faceti dupa bunul vostru plac. Nu sunteti fani masline si marar? Nu-i niciun bai! Ii puteti face cu rosii uscate si busuioc! Sau, cu rozmarin si cimbru! Cepsoara este iarasi de luat in calcul! Sau, ierburile de Provence! 

Puteti sa-i serviti ca atare, pe post de gustare, sau ca “baza” pentru diverse creme si pateuri!

Ingrediente:

  • 150 gr faina din grau dur
  • 50 gr unt (margarina vegetala bio Alsan – in caz de aplv)
  • 20 gr masline (cantarite gata taiate) – desarate
  • 1 ou mediu
  • 2-3 lg apa rece
  • 1/2 lingurita marar (uscat)
  • 1 varf cutit usturoi granule, bio – maruntit (Sonnentor)
  • 1/2 lingurita praf de copt bio
  • optional: ou pentru uns/fistic

Cum am procedat:

  • faina (plus praful de copt) am amestecat-o cu untul, obtinand astfel un aluat nisipos. Am adaugat mararul, usturoiul, maslinele taiate marunt, iar la sfarsit oul impreuna cu lingurile de apa. Daca aveti un ou mare, s-ar putea sa aveti nevoie doar de o lingura de apa. Rezultatul este o bila compacta, nelipicioasa.
  • am intins aluatul cu ajutorul unui sucitor, intr-un strat de 1/2 cm, latime. Pesarati faina pe blatul de lucru, daca se lipeste aluatul. Am decupat kidscuitii in formele dorite.
  • am asezat kidscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt, i-am uns cu ou si i-am intepat cu o furculita. Pe unii dintre ei am presarat fistic maruntit. I-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30’. 
  • imi place maxim textura! Este frageda, aerata si face “poc” cand ii rupi😀. Cat despre gust, acesta poate fi modelat in functie de preferinte! Dar buuni tare cu marar si usturoi!

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply Tincuta martie 25, 2019 at 10:39 pm

    Cu ce pot inlocui oul?

    • Simona
      Reply Simona martie 29, 2019 at 8:08 am

      Poti incerca cu o lingurita de chia hidratata in ~40 ml apa🤗

  • Reply Noemi august 6, 2019 at 10:15 am

    Cu ce pot inlocui făina din grâu dur? 🤔 Am doar faina alba de grâu, faina integrala dîn grâu, secară sau ovăz … Cantitatea va rămâne aceeași? 🙄 Mulțumesc mult 🤗

    • Simona
      Reply Simona august 9, 2019 at 6:36 pm

      Noemi, poti folosi o faina integrala, secara, ovaz. In functie de tipul de faina folosit, s-ar putea sa ai nevoie de o cantitate mai mica/mai mare de apa. Adaugi pe rang lingurile de apa pana aduni aluatul intr-o bila compacta. Simplu🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.