Legume Supe

Supa crema vegana de broccoli cu amarant si caju

februarie 4, 2019

Tare am mai fost in dubii cum sa denumesc supa de mai jos! Primul impuls a fost acela de a-i zice “supa care a recucerit gurita”! 🙈

Mister al meu a avut saptamana “altfel”! Adica, n-a dorit in ruptul capului sa pape ceea ce mananca in mod obisnuit la pranz. De carnita nici sa auda. Asadar, dupa multi ochi dati peste cap, o caruta de “NU-uri” de berbecut si cativa neuroni lipsa (clar, ai mei – sa se inteleaga), nazdravanul a reinceput sa deschida timid gurita. La “altceva”. Ce nu stie el este ca, tot pe “clasicul” nutritiv am mers, oricat de mult radea el pe sub mustati ca m-a pacalit si am cedat🤪.

Si cum imi place sa vad jumatatea plina a paharului, e bine sa mai existe si cate o saptamana “altfel”, intrucat in lipsa ei, nu ajungeam sa-mi incretesc si mai mult scoarta cerebrala cautand noi combinatii, in baby sectorul “supe”.

Ingrediente:

  • o ceapa medie
  • 15 cm tulpina praz
  • 30 gr telina
  • 40 gr pastarnac
  • 180 gr broccoli
  • 1,5 l supa legume sau apa
  • 40 gr caju
  • 2 linguri amaranth fiert – reciclat (l-am hidratat in apa cu lamaie peste noapte, anterior fierberii)
  • 2 lg ulei de floarea soarelui, resat la rece

Cum am procedat:

  • in cazul in care nu aveti amaranthul fiert, ramas de la alt preparat, acesta se lasa peste noapte (sau minim 2 ore) in apa cu lamaie. Se clateste bine si se fierbe intr- o cantitate suficienta de apa (normal, in pilafuri raportul este 1:3), pentru a putea fi strecurat, ulterior.
  • caju-ul se lasa si el la hidratat peste noapte, in apa – motivul fiind acela de a inlatura acidul fitic si a facilita mai bine absorbtia nutrientilor. Asta, dincolo de faptul ca, odata inmuiat se va transforma – prin mixare, intr-o pasta cremoasa si nu intr-una “grunjoasa”
  • ceapa, prazul, telina si pastarnacul se pun la fiert in apa sau in supa de legume. O alta varianta ar fi inabusirea cepei si a prazului, urmata de adaugarea telinei,  si a restului de apa (supa). In ultimele 10’ se adauga broccoli.
  • cand au fost fierte toate legumele, se pun in mixer impreuna cu caju-ul  hidratat (scurs de apa si clatit). Se adauga 2 lg de ulei presat la rece, astfel beneficiem de toate proprietatile “dumnealui”. Puteti sa optati si pentru varianta “smantanii” din caju, mixand separat caju-ul impreuna cu putina apa, rezultatul fiind o pasta cremoasa, din care va adaugati direct in farfurie, dupa bunul plac. Tot acum, am adaugat si amaranthul deja fiert. Rezultatul? O supa cremoasa, delicioasaaaa!
  • sa nu uiiit: am pastrat si cateva bucatele intacte de broccoli, pentru “impresia artistica”. Pardon, pentru impersionarea artistului!🙈

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.