Kidscuiti

Crackers din grau dur cu chimen si fulgi de drojdie inactiva

ianuarie 29, 2019

Asta dimineata, o mamica draga de pe grup cauta o reteta de biscuiti crocanti. Cum atat eu cat si piticul suntem fani inraiti “crackers”, logiiiic ca acestia au fost primii kidscuiti mentionati. Mi-au sarit in ajutor si celelalte mamici cu retetele de la petit kidscuiti (crocanti si ei, ce-i drept dar spre “tari”), insa eu tot la crackers eram cu gandul! Mai concret, la faptul ca in ciuda faptului ca ii iubesc, eu am doar o reteta de crackers pe blog!

Prin urmare, imi invit odrasla mare in jucatarie, sa testam noi jocuri! Cautam piese de joc care sa ne fie pe plac! De data asta am mers pe chia siiiii… chimeeen!!😍 De mult am in vizor semintele de chimen! Iar acum am ocazia sa le valorific!

Partea faina la acest joc este ca puteti sa va alegeti piesele cu care doriti sa va jucati. Daca sunteti fani rozmarin, puteti sa-l faceti vedeta jocului! Susanul, macul, oregano, cimbrul, busuiocul pot fi incoronati pe rand, regi ai Regatului de Crantanele. Puteti sa strecurati usturoi, cepsoara sau boia in Regat, nu se va supara nimeni!  Jucati-va! Aveti incredere in preferintele voastre si dati frau liber imaginatiei!

Ingrediente:

  • 90 – 100 gr faina din grau dur
  • 70 ml apa
  • 2 lg ulei de masline extravirgin, presat la rece
  • o lingurita chia*
  • o lingurita fulgi de drojdie inactiva (sau parmezan vegetal)
  • o lingurita chimen

* Lingurita de chia poate fi inlocuita cu o lingurita seminte de in. Rasnite si hidratate:)

Cum am procedat:

  • am pus chia la hidratat in cei 70 ml apa. Am lasat amestecul 25’ la odihnit, rezultatul fiind un lichid gelatinos. Am adaugat uleiul de masline
  • faina am amestecat-o cu fulgii de drojdie inactiva si cu semintele de chimen
  • am turnat “lichidele” peste “solide”, amestecand compozitia cu o lingura. In momentul in care aluatul s-a adunat, am abandonat lingura, folosindu-ma de varful degetelor pentru a obtine o bila de aluat, compacta.
  • am intins aluatul intr-un strat foarte subtire. Luati in calcul faina de lucru, astfel incat sa nu vi se lipeasca aluatul de masa de lucru
  • am decupat aluatul cu ajutorul unui pinten. Puteti decupa patrate, dreptunghiuri, fasii lungi si inguste, triunghiuri, romburi, hexagoane😃, ce doriti! Nu trebuie sa fie perfecte! Lasati piticii sa-si faca de cap!🙈 (varianta cu seminte de in⤵️)

  • am copt crackersii in cuptorul preincalzit la 180*/15’. Grija mare sa nu-i ardeti! Cum sunt subtiri, rapid se bronzeaza! Daca doriti, dupa 10’ puteti sa-i stropiti cu ulei de masline si sa-i mai lasati 5’ in cuptor. Va da un plus de savoare si de “crantaneala”😃. Nu-i musai! Insa, e bine sa se stie si acest aspect!🙈
  • inca un aspect: pentru a evita “umflarea” crackersilor, puteti sa-i intepati cu o furculita.
  • lasam crackersii la racit pe gratar siiii pregatim preparatul cu care ne dorim sa-i servim. Putem merge pe un pate de ficat, unul de linte, un guacamole, o salata de avocado cu ou, o salata de creier, una din pastai de fasole , etc. Insaaa, merg si in varianta “single”😃🙈.

Hai, sa avem copilasi sanatosi!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply Petronela ianuarie 29, 2019 at 7:34 pm

    Care e faina din grâu dur?
    Cu 650 nu merge?🙈
    Mulțumesc :*

  • Reply Isabela februarie 12, 2019 at 12:10 pm

    De 2 saptamani vreau sa ii fac. 🙁
    Am căutat făină din grâu dur peste tot și nu am găsit. Are și altă denumire? Merge înlocuită?

    • Simona
      Reply Simona februarie 15, 2019 at 9:07 am

      Salut, Isa!
      Ultima data am comandat de la Biocorner. Ulterior, am gasit la Sapori Mediterranei in Dumbravita. Se gaseste sub denumirea de grau dur.
      Pupici!🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.