Dulcegarii Kidscuiti

Petit Kidscuiti ciocolatosi

decembrie 3, 2018

Mai tineti minte reteta de Petit Kidscuiti cu chia? Ei bine, mai jos gasiti varianta ciocolatoasa😍. Pe langa carobul adaugat, am inlocuit faina de migdale cu cea de castane. Am fost inspirata sa fac acest lucru, de catre o mamica de pe grupul mybabyfood, care avea o reteta minunata de biscuiti, in care a folosit faina de castane. Ocazie cu care, ii multumesc❤️.

Noua ne place prea mult reteta cu de Petit Kidscuit, asa ca am inlocuit doar fainurile, pastrand acel procent de 50% faina integrala spelta. Faina de castane este ideal sa o combinati cu un alt tip de faina, intrucat are un gust dulceag-amarui (ciudat, da😀), iar folosita singura in preparate, gustul amarui il va acoperi pe cel dulceag.

Ingrediente:

  • 100 gr faina integrala spelta
  • 100 gr faina castane Nuts for Nuts
  • 40 ml ulei de cocos presat la rece
  • 1 lingura carob
  • 100 ml lapte cocos
  • 2 lingurite seminte chia
  • un praf de vanilie Sonnetor
  • 1 varf de cutit praf de copt bio
  • optional: o lingurita pasta curmale (curmale hidratate si blenduite)
  • optional: ulei de portocala – 2 picaturi

Cum am procedat:

  • am hidratat chia (10′) in 100 ml lapte cocos (l-am incalzit putin inainte, pentru a activa praful de copt, atunci cand il voi adauga peste faina)
  • am amestecat cele doua tipuri de faina. Am adaugat carobul, vanilia si praful de copt bio.
  • peste faina am adaugat lichidele, respectiv laptele si uleiul. A, da – si pasta de curmale, daca alegeti sa o folositi. Am amestecat bine si am format o bila pe care am invelit-o in folie alimentara si am lasat-o la odihnit 30’ – la temperatura camerei.
  • cu un sucitor, am intins aluatul si am decupat biscuitii. Puteti face acest lucru fie cu o forma de biscuiti, fie cu un pinten. Am intepat biscuitii cu o furculita, i-am asezat in tava si i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*, timp de 15′. Atentie sa nu-i ardeti! Atat!😋

📌 Petit Kidscuitii ciocolatosi sunt ideali pentru copilasii su alergie la proteine din laptele de vaca sau cu alergie la ou).

Pofta buuna!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply