Dulcegarii

Crema fara „zahar ars” cu dovleac

octombrie 25, 2018

Cum putem pregati o crema de zahar ars, in mod prietenos? Simplu! Fara zaharul ars😃! Ii mai adaugam si putin dovleac copt siiiii obtinem un super preparat! Babyfriendly!!😍

Ingrediente:

  • 130 ml lapte (animal sau vegetal – eu am folosit de ovaz)
  • 1 ou
  • 60 gr piure dovleac copt
  • 1 praf vanilie pudra Sonnetor
  • optional: o lingurita pasta curmale/vasul in care coaceti crema
  • scortisoara

Zaharul ars a fost inlocuit cu o lingurita pasta curmale (curmale hidratate si blenduite). Nu am mixat foarte fin curmalele, pasta obtinuta fiind cu bucatele foarte mici de curmala.

Cum am procedat:

  • am batut bine oul, cu mixerul. Laptele usor incalzit sau la temperatura camerei l-am adaugat treptat peste oul „spumos”. La final, am adaugat dovleacul copt si vanilia.
  • am pus cate o lingurita rasa din pasta de curmale in doua boluri ramekin iar deasupra am turnat compozitia din lapte, ou si dovleac. Am asezat bolurile intr-o tava din ceramica, pe care am umplut-o pana la jumatate cu apa fierbinte. Am asezat tava cu bolurile in cuptorul preincalzit la 180*, timp de 45’.
  • crema odata coapta, se lasa la racit. Apoi se poate rasturna, sau nu:). Am servit-o cu putina scortisoara presarata deasupra.

Sa aveti copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

8 Comments

  • Avatar
    Reply Andreea noiembrie 4, 2018 at 11:42 am

    Buna! Cu ce alt piure ar merge inlocuit dovleacul? Multumesc!

    • Simona
      Reply Simona noiembrie 4, 2018 at 1:40 pm

      Hey!
      Asta e singura varianta incercata de mine, deocamdata. In afara de varianta clasica, fara zaharul caramelizat. Iti pot spune ce as incerca: cartoful dulce, morcovul – in compozitie. As merge pe inlocuirea pastei de curmale cu mar copt, gutuie, para.
      As merge chiar si pe o varianta “sarata”, pentru piticii iubitori de brocoli🙈

  • Avatar
    Reply Ioana noiembrie 13, 2018 at 1:20 pm

    Buna! Oul l ai batut intreg? Sau doar galbenusul?

    • Simona
      Reply Simona noiembrie 14, 2018 at 1:25 pm

      Oul intreg, Ioana🤗

  • Avatar
    Reply Nicoleta octombrie 29, 2019 at 7:29 am

    Delicioasă…Mulțumim pt rețetă!😍

    • Simona
      Reply Simona noiembrie 13, 2019 at 5:54 am

      ❤️

  • Avatar
    Reply Sorina februarie 5, 2020 at 2:20 pm

    De ce se pun vasele mici in tava cu apa?

    • Simona
      Reply Simona februarie 7, 2020 at 10:42 am

      Asta e procedeul de coacere a acestui preparat, pentru o coacere blanda si uniforma. Pe baia de apa/aburi.
      Numai bine!🤗

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.