Patiserie

Covrigi dovlecosi umpluti cu magiun/branza

octombrie 18, 2018

Suntem fani covrigi!🎉 Iar daca sunt pufosi, moi si cu nitcaiva umplutura, ne transformam in fani infocati!🙈 Imi place sa-i „imbogatesc” cu diverse iar astazi a venit randul dovleacului (daca tot suntem in plin sezon dovlevesc), sa-si aduca contributia la „bunastarea” preparatului. 

Ingrediente (6 bucati mari):

  • 320 faina 650
  • 60 ml lapte (vegetal am folosit eu, #aplv)
  • 40 ml ulei de cocos presat la rece (masurat in stare lichida)
  • 1 ou
  • 100 gr piure dovleac copt
  • 7 gr drojdie uscata bio/15 gr drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit vanilie pudra Sonnetor
  • 1 lingurita coaja rasa de portocala bio (portocala spalata cu bicarbonat de sodiu)
  • optional: 1/2 lingurita miere certificata 1+

Umplutura:

  • magiun (fara zahar, da?)
  • branza (150 gr branza, 1 lg smantana, 1 lingurita faina de cocos)

Cum am procedat:

  • am incalzit laptele si am adaugat uleiul, pudra de vanilie, coaja de portocala (si mierea, daca alegeti sa o folositi). Am turnat compozitia lichida peste faina amestecata cu drojdia uscata, am amestecat cu o lingura si am adaugat oul. La final, am adaugat dovleacul si am framantat cateva minute
  • am lasat aluatul la dospit pana cand si-a dublat volumul. Ulterior, am impartit aluatul in mai multe bucati, le-am modelat (de marimea unor prune mai mari) si le-am asezat pe blatul pudrat cu faina.
  • am luat fiecare bila de aluat si am intins-o cu sucitorul, dandu-i o forma ovala. Am impartit-o in doua, cu ajutorul unui pinten si am aplicat pe fiecare jumatate, magiun. Am rulat cele doua jumatati. De aici aveti doua variante: fie impletiti impreuna cela doua jumatati intr-un singur covrig, fie separat, rezultand doi covrigi (conform imaginii de mai jos).

  • eu am optat pentru doua umpluturi: magiun si branza. Branza (150 gr),  am amestecat-o cu o lingura de smantana si cu o lingurita de faina de cocos (faina cu putere mare de absorbtie a lichidului, printre altele – asta va va ajuta sa obtineti niste covrigi din care nu va iesi compozitia de branza). Optional, puteti sa-i adaugati curmale maruntite sau o lingurita pasta de curmale. Ii mai puteti adauga coaja rasa de lamaie bio sau stafide (hidratate in prealabil).
  • odata modelati toti covrigii, i-am asezat in tava si i-am mai lasat la dospit ~25′. Dupa ce au mai crescut, i-am uns cu galbenus de ou batut cu o lingura de lapte. Deasupra am presarat seminte de mac. I-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/30′.

 

  • ii puteti servi ca atare, saaau alaturi de o ceasca cu lapte

  • ii puteti pastra intr-un cos, acoperit cu un stergar. Sau intr-o punga de hartie, pusa ulterior intr-una din plastic.

  • daca sunt buni?!🙈 Sunt bestiali, promit!😍

Hai, sa avem copilasi sanatosi! Si papaciosi!😋

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Boaru Magda noiembrie 20, 2018 at 5:20 pm

    Uleiul de cocos poate fi inlocuit cu alt tip de ulei?

    • Simona
      Reply Simona noiembrie 20, 2018 at 7:04 pm

      Da, cu siguranta. Sau, cu unt topit

  • Reply alina noiembrie 21, 2018 at 4:53 pm

    Cam cate bucati ies? Multumesc, Simona

    • Simona
      Reply Simona noiembrie 21, 2018 at 5:29 pm

      Aproximativ 6 bucati. Cu drag😘

  • Reply Mihaela Drăgoi decembrie 9, 2018 at 9:55 am

    Buna Simona!
    Cu ce as putea înlocui faina de cocos din umplutura?
    Mulțumesc!

    • Simona
      Reply Simona decembrie 9, 2018 at 1:51 pm

      Cu fulgi de cocos rasniti fin sau cu gris😘

  • Reply Bortas Simionescu Erzsebet februarie 24, 2019 at 9:24 pm

    Buna..se poate fără piure de dovleac copt se Poate?multumesc

    • Simona
      Reply Simona februarie 25, 2019 at 8:16 am

      Da, se poate. Insa ti se va modifica cantitatea de faina. Va fi mai putina😊

    Leave a Reply

    Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.