Legume Miss Branzica

Sufleu de brocoli

octombrie 5, 2018

Probabil suntem noi ciudați, dar iubim această legumă gătită sub diverse forme: supă cremă de brocoli, sufleu de brocoli, salată cu brocoli, pateu de brocoli sau altele. 

Astăzi m-am pus pe treabă și am făcut un sufleu de brocoli!

Aveți nevoie de:

  • 2 bucăți de brocoli verde
  • 100 g telemea desărată (12+)
  • 100 g cașcaval
  • 2 linguri parmezan vegetal (eu am folosit parmezanul de caju de la Nuts for nuts – îl puteți înlocui cu parmezan normal+pudră de usturoi sau fulgi de drojdie inactivă+pudră de usturoi)
  • 2 linguri mari de iaurt
  • 2 ouă
  • 2 linguri rase de făină (eu am folosit făină de grâu 650)
  • 2 linguri ulei vegetal (eu am folosit ulei de floarea soarelui presat la rece)
  • busuioc uscat

Cum am procedat:

  • Am pus la fiert buchețelele de brocoli în apă. Ulterior le-am pus la scurs și le-am lăsat la răcorit
  • Am pus într-un blender telemeaua tăiată cubulețe, ouăle crude, 50 g cașcaval tăiat cubulețe, iaurtul și uleiul. Am mixat pentru 2 minute. După 2 minute am deschis capacul blenderului, am adăugat busuiocul uscat, 1 lingură parmezan vegetal și făina. Am mai mixat pentru încă 2 minute.
  • Am așezat bucățelele de broccoli într-o tavă (dacă le vreți mai micuțe, le puteți tăia la cuțit) și peste ele am turnat aluatul.
  • Am presărat deasupra tăvii  1 lingură parmezan vegetal și 50 g cașcaval ras
  • Am băgat tava la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute. Verificați să prindă o crustă ușor aurie deasupra.
  • Lăsați preparatul să se răcească puțin în tavă, pentru a putea fi tăiat și scos ușor
  • După ce l-am scos din tavă, am presărat deasupra semințe decorticate de cânepă.

♥ Eu am copt preparatul într-o tavă de yena, dar puteți opta și pentru una de silicon, chiar și una pentru brioșe.

♥ Acest sufleu de brocoli este potrivit pentru a fi servit la prânz sau la cină.

♥ Se poate servi cald sau rece.

Aici găsiți o rețetă de brioșe cu brocoli.

Aici găsiți o rețetă de paste cu brocoli.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply