Legume Miss Branzica

Cartof dulce umplut cu porumb și mozzarella

octombrie 4, 2018

O rețetă simplă și destul de rapidă de cartof dulce umplut, cu puține ingrediente și un amestec de gusturi diferite.

Aveți nevoie de:

  • 2 cartofi dulci medii
  • 3 linguri cu vârf de mozzarella răzuită
  • 4 linguri cu vârf de porumb fiert
  • 1 lingură parmezan vegetal (eu am folosi parmezanul de caju de la Nuts for Nuts) – îl puteți înlocui cu parmezan normal + adaos de pudră de usturoi
  • busuioc uscat

Cum am procedat:

  • am pus cartofii la fiert și i-am lăsat să fiarbă timp de 15 minute (15 minute după ce a început apa să fiarbă)
  • în paralel am fiert și câteva boabe de porumb (eu le aveam congelate din timpul verii)
  • am scos cartofii din apa fiartă și i-am lăsat să se răcească puțin. Între timp am răzuit mozzarella
  • am tăiat cartofii pe lungime, în 2 jumătăți egale și am scos o parte din mijloc cu ajutorul unei lingurițe. Eu am refolosit această parte și am făcut o supă cremă de cartof dulce cu ciuperci (rețeta aici)
  • am amestecat porumbul cu mozzarella răzuită și busuiocul uscat
  • am umplut jumătățile de cartofi cu porumb + mozzarella și am presărat deasupra parmezan vegetal
  • am băgat cartofii la cuptor pentru aproximativ 25 de minute, la foc mic

♥ Pentru piticii mai mici de 3 ani, porumbul se mărunțește la cuțit, pentru a nu mai prezenta risc de înec/aspirație

♥ Rețeta de cartof dulce umplut este potrivită pentru cină sau pentru prânz, în zilele fără carne sau ou.

♥ Preparatul se servește cald.

♥ Pentru adulți adăugați puțin piper.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Diana octombrie 4, 2018 at 1:58 pm

    Buna! „Zilele fara carne sau ou ” ? La ou stiam ca nu e indicat in fiecare zi dar la carne nu stiam ca ar trebui o pauza…Ofer prin rotatie peste , carne de pasare , porc , vita. In ziua cand primeste peste nu mai primeste carne de altfel …ar fi necesara o zi fara carne de nici un fel? Multumesc anticipat

    • ND.drd. Hadmaș Roxana
      Reply ND.drd. Hadmaș Roxana octombrie 5, 2018 at 11:54 am

      Bună ziua! Important este să fie zilnic proteine in meniu. Acestea nu trebuie să provină neaparat din carne sau ouă. Ele pot proveni și din lactate, leguminoase (năut, linte, fasole) etc. Eu recomand ca măcar o zi din săptămână să fie cu alte surse de proteine decât din carne, în special pentru diversitate, dar și pentru a evita un exces proteic din cauza unor combinații nereușite (năut+carne) 🙂

    Leave a Reply