Kidscuiti

Petit Kidscuiti cu spelta, faina de migdale si chia

octombrie 3, 2018

Cui nu-i plac kidscuitii?! Bagam piticii la inaintare si zicem mereu ca pentru „dumnealor” ii pregatim. Insaaaa, hai sa fim serioase! Ca sa fim ferm convinse ca, ceea ce le oferim nazdravanilor este suficient de bun, trebuie sa „gustam” noi, inainte. 1, 2, 3 bucati.., chiar dupa ce-i scoatem din cuptor, daca se poate🙈. Apoooi, mai vedem😀.

Aruncati un ochi peste ingredientele de mai jos😊. „Arata” suficient de bine pentru a le aduna impreuna intr-un preparat pe care sa-l oferiti cu incredere piticilor? Eu mai scriu doar atat: de asa gustari sa tot avem parte😊.

Mai mult decat atat, sunt o varianta grozava pentru copilasii alergici la proteine din laptele de vaca sau la ou.

Ingrediente (20 bucati):

  • 60 gr faina integrala spelta
  • 40 gr faina de migdale
  • 30 gr smantana de cocos (sau, unt de cocos/ nu ulei) –  cantarita la temperatura camerei
  • 50 ml lapte vegetal (cocos, caju)
  • 1 lingurita chia
  • pudra de vanilie (Sonnetor)
  • 1/2 lingurita praf de copt bio sau 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu stins cu putina zeama de lamaie
  • optional – 1/2 lingurita miere (1+) sau pasta curmale (curmale hidratate si blenduite). Scriu optional deoarece cocosul si vanilia vor da kidscuitilor un gust aparte, bun-bun, indulcirea lor nefiind esentiala – mai ales la piticii sub 2 anisori. Plus ca, dulcele il oferim cu masura. Stim asta😋

De asemenea, tot optional – puteti sa va jucati cu diverse arome date de scortisoara/ulei de lamaie/ulei de portocala (atentie, la etichete – sa contina doar uleiul extras din fruct, fara aditivi).

Cum am procedat:

  • in primul rand am hidratat chia in laptele vegetal – 15′
  • am amestecat cele doua tipuri de faina cu praful de copt bio si am adaugat vanilia pudra si smantana de cocos. Rezultatul: o compozitie usor „nisipoasa”.
  • ca si liant, am adaugat chia hidratata in laptele vegetal. Am framantat cat sa adun compozitia intr-o bila. Am infoliat bila si am lasat-o sa se odihneasca la temperatura camerei – 30′
  • dupa cele 30′, am intins aluatul intr-un strat subtire (cu ajutorul unui sucitor). Luati in calcul faina de lucru, pe care sa o presarati pe blat, inainte de a incepe intinderea aluatului. Saaau, mai simplu – intindeti aluatul intre doua foi de hartie de copt! Ulterior, cu ajutorul unei forme (Kitchen Shop), am decupat biscuitii si i-am intepat cu furculita.

  • am asezat biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si i-am introdus in cuptorul preincalzit la 180*/15′. Grija la timpul de coacere si la temperatura. Te pot surprinde cu o rumenire rapida😀.
  • odata scosi din cuptor….., i-am gustat😀. Voi sa nu faceti asa! Voi sa-i lasati sa se raceasca intai! Se pot pastra intr-un cos la temperatura camerei. Ca si textura, sunt crocanti, devenind parca mai buni pe zice trece😋

Hai, sa fim sanatoase! Si sa avem copilasi papaciosi!❤️

You Might Also Like

6 Comments

  • Reply Roxana Terpea octombrie 8, 2018 at 4:50 am

    Arata tare bine! Oare cu ce pot inlocui faina integrala de spelta? Am cautat in multe magazine si nu am gasit si tare as vrea sa fac azi reteta. 😀

    • Simona
      Reply Simona octombrie 8, 2018 at 9:08 am

      Poti sa o inlocuiesti cu o faina integrala sau cu faina 650😘

  • Reply Adelina octombrie 8, 2018 at 6:35 pm

    Se poate folosi unt in loc de smantana de cocos?

    • Simona
      Reply Simona octombrie 8, 2018 at 7:05 pm

      Sigur se poate, insa s-ar putea sa-ti modifice cantitatile🤗

  • Reply Mihaela decembrie 3, 2018 at 9:42 pm

    Salut! Nu am mai facut pana acum lapte vegetal. Ma poti indruma un pic pentru a obtine 50 ml de lapte de caju? Cam ce cantitate de caju sa folosesc si cata apa? Iti multumesc!

  • Leave a Reply