Uncategorized

Crema de “ciocolata”

septembrie 22, 2018

“Crema de ciocolata” se numara printre umpluturile preferate ale piticului meu in cozonacii si covrigii prietenosi. Prefer o textura nu foarte fina, insa suficient de mixata, astfel incat sa nu constituie niciun fel de pericol pentru cei mici. 

Ingrediente:

  • 200 gr alune de padure
  • 3 curmale Medjool Exquisite
  • o lingurita carob
  • lapte cocos – cantitatea o stabiliti voi, in functie de cat de fluida va doriti crema si in functie de preparatul in care v-ati gandit sa o folositi

Cum am procedat:

  • am hidratat alunele, lasandu-le in apa peste noapte (pentru inlaturarea acidului fitic si o mai buna absorbtie a nutrientilor). Dimineata, le-am clatit si le-am sters cu un servetel pentru a elimina excesul de apa. Ei bine, de aici aveti doua variante: fie le coaceti 8-10’ in cuptorul preincalzit la 160* sau intr-o tigaie antiaderenta (pentru placerea gustului, strict), fie le folositi crude – pentru a beneficia de toate proprietatile lor.
  • am pus alunele, carobul si curmalele (Medjool Exquisite fiind, nu necesita hidratare) in bolul unui mixer sau in chopper siii… vruum-vruum. Am adaugat cate putin din laptele de cocos pana am ajuns la consistenta dorita (o crema care sa nu curga). Daca aveti un mixer puternic, puteti duce textura cremei pana la una foarte fina. Eu am preferat o textura mai granulata, intrucat preparatul in care o folosesc de obicei este cozonacul, asa cum va scriam si mai sus.

Puteti sa o folositi ca umplutura in cozonaci, covrigi, pufe, melcisori, etc.

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.