Dulcegării

Brioșe Puffy Puf cu fructe

iunie 26, 2018

Daca la inceput de baby bucatareala bateam albusurile spuma si cautam variante de briose cat mai aerate, mai pufoase si mai „complicate”:))), acum lucrurile au luat o alta intorsatura. Nu mai batem albusurile spuma, ba mai mult – scadem numarul de oua folosite🙈, pregatim compozitia in 5′, o indesam cu fructe ( nu 1-2, pentru ca altfel se „lasa” blatul😀), coacem rapid „deloc pretentioasele” si le lansam in manutele nerabdatoare sa le indese in gurita!😍

De ce Puffy Puf?! Pentru ca, in pofida faptului ca au banana in compozitie si alte fructe adaugate (bucati, intregi, felii),  textura este una pufoasa. Nu asemenea pandispanului, insa una foarte placuta ca si consistenta, textura – capabila sa sustina fructele din ea.

Ingrediente (6 briose):

  • 125 gr faina 650
  • 75 ml lapte (la T camerei)
  • 40 gr ulei de cocos (La T camerei) sau 4 lg ulei cocos topit si racit
  • 75 gr banana (musai cantarita, pasata cu furculita, nu mixata)
  • 1 ou
  • praf copt bio (1/2 lingurita) sau bicarbonat de sodiu stins cu zeama de lamaie
  • prune/afine sau alte fructe pe care le aveti la indemana

📌 Da, cantarim banana si o pasam cu furculita. Prea multa banana va da o textura „prea” umeda si va aduce preparatul final la o textura care va putea lasa impresia de „necopt” – nu ne dorim asta. La fel, mixarea cu indarjire a bananei ar atrage dupa sine si o cantitate mai mare de faina. De asemenea, o banana care sa nu fie mega coapta e de preferat uneia „negru” de coapta (personal, nu-mi plac).

Cum am procedat:

  • am amestecat faina cu praful de copt bio si cu banana pasata cu furculita (nu tare)
  • am batut oul cu furculita si l-am amestecat cu laptele si cu uleiul topit si racit. Oul si laptele  sa fie la temperatura camerei, altfel vom avea surpriza ca „recele” din ele sa ne solidifice uleiul de cocos (not ok🙃)
  • am amestecat apoi, solidele cu lichidele
  • deasupra: felii de prune si scortisoara (prunele pot fi amestecate cu o lg pasta curmale – in cazul piticilor mai mari).

  • le-am repartizat in 6 forme de briose si le-am invitat in cuptorul preincalzit la 180*/25-30′, max.

  • varianta cu afine o puteti „studia” in imaginea de mai jos

  • Gustul?! Va las sa-l descoperiti! Nu as putea sa-l descriu la fel de bine cum o va face o imbucatura sanatoasa din Puffysor:).
  • Grija cu ele! Lasate la discretia micilor exploratori, aveti sanse uriase sa va fie refuzate mesele principale:) Alaturi de un lactat (lapte, iaurt), pot constitui si un mic dejun sau cina – in cazul piticilor de pana in 2 anisori.

📌 In #aplv folosim un lapte vegetal in locul celui animal (eu am folosit de ovaz).

Sa avem copilasi sanatosi!❤️

You Might Also Like

15 Comments

  • Reply PETRONELA iunie 29, 2018 at 1:21 pm

    Uleiul de cocos cu ce il pot inlocuii? Am doar unt de cocos…il pot topi..sau?multumesc 😘

    • Reply Simona iunie 29, 2018 at 2:13 pm

      Hey🤗
      Cu unt topit (4 lg) sau un alt ulei😘

  • Reply Ana iunie 29, 2018 at 2:17 pm

    Buna!

    Afinele le-ai amestecat cu restul ingredientelor? Sau le-ai pus deasupra, la fel ca la pruna?

    Merci frumos,

    • Reply Simona iunie 29, 2018 at 3:08 pm

      Hey!
      Am procedat in ambele feluri. Daca ai afine mai zemoase, te-as sfatui sa eviti sa le incorporezi in aluat. Le poti pune deasupra, usor presarate cu faina.
      Pofta buna!🤗

  • Reply Andreea iulie 6, 2018 at 2:56 pm

    Salut, tocmai am încercat rețeta aceasta de brioșe, sunt super gustoase, însă au ieșit cam uleioase, am respectat întocmai cantitățile. Oare dacă pun mai puțin ulei de cocos cum va influența rezultatul final? Rămâne sa tot încerc pana ies 😊

    • Reply Simona iulie 11, 2018 at 6:10 am

      Andreea, pune mai putin ulei cocos (4 lg ulei cocos topit corespunde gramajului din reteta). Poti pune jumatate🤗

  • Reply Adochiei iulie 16, 2018 at 10:25 am

    Faina 650 e ok ptr bebelusi? Imi e frica sa nu il constipe ptr ca avem mari probleme cu digestia. Va rog imi puteti recomanda o alta faina. Am incercat cu cea integrala si cu cea de mei si nu au iesit bune :((. Va multumesc frumos!!!!

    • Reply Simona iulie 16, 2018 at 5:24 pm

      Hello!🤗
      Faina tip 650 o folosesc de cand a aparut piticul in viata noastra, motivul fiind acela ca este o faina mai putin procesata.
      Da, este o faina ok pt bb. Cat despre constipatie, e important ca aceasta sa fie reglata printr-o alimentatie echilibrata.
      Sanatate si pupici!

  • Reply Olivia ianuarie 22, 2019 at 6:05 pm

    Bună, Simona!
    Faina, praful de copt și banana se amesteca până devin o coca? Poate e absurdă întrebarea, însă eu asta am înțeles și din păcate nu mi-au ieșit, au avut o textura umeda. Merci! 🙂

    • Reply Simona ianuarie 22, 2019 at 6:41 pm

      Olivia, se amesteca usor, nu se framanta. Poti folosi o lingura sa le amesteci. Apoi, adaugi “lichidele”.
      Imi pare rau ca nu ti-au iesit:(
      Sunt f bune iar textura am incercat sa o surprind si in imagini.
      Data viitoare sigur iti vor iesu!😘

      • Reply Olivia ianuarie 22, 2019 at 7:10 pm

        Cu lingura am inceput insa la un moment dat mi s-a părut prea greu sa mai amestec cu ea așa că am continuat la mana. 😀
        Dar nu mă las bătută, data viitoare sigur îmi vor ieși. 😘

  • Reply Anca august 29, 2019 at 2:13 am

    Cu faina spelta ai incercat? Oare se pastreaza proportiile?

    • Reply Simona septembrie 4, 2019 at 4:04 am

      Anca, nu am incercat. Insa in cazul fainii spelta, cantitatile se cam patreaza

  • Reply Daniela aprilie 12, 2020 at 6:02 pm

    Oare pot înlocui oul cu ceva? As vrea sa fac o varianta de post.

  • Leave a Reply

    Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.