Cu carne/peste

Frigărui

iunie 19, 2018

În trecut nu eram fan frigărui: se făceau pe grătar, erau uscate și miroseau a fum. Povestea a suferit o schimbare când una dintre mămicile noastre „mybabyfood-iste” a venit pe grup să ne arate niște frigărui sănătoase, apetisante. De câteva zile mă tot gândeam la ele și astăzi am pus mâna pe bețe. 

Am fugit la magazin și am cumpărat piept de curcan, niște bețe și m-am pus pe treabă.

Ce ingrediente am folosit:

  • 250 g piept de curcan fără os – îl puteți achiziționa direct cubulețe sau îl puteți lua bucată și să îl porționați acasă (eu am optat pentru bucată întreagă să pot seta eu dimensiunea unui cubuleț)
  • 2 ardei kapia – puteți folosi și ardei gras
  • 2 cepe albe miculuțe
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • 4 căței de usturoi
  • 4 boabe piper (piper întreg)
  • 2 frunze de dafin
  • 1 lingură boia de ardei dulce

Cum am procedat:

  • Am tăiat carnea cubulețe și am pus peste ea busuiocul uscat, boiaua, usturoiul curățat de coajă (păstrat întreg), și boabele de piper. Am amestecat bine, am pus peste carne frunzele de dafin și am acoperit cu un capac. Carnea a stat așa la frigider pentru 2 ore.
  • Între timp am tăiat bucăți ceapa și ardeiul.
  • După 2 ore de stat la frigider, am scos carnea și am început să fac frigăruile
  • Am pus pe băț o bucată de carne, o bucată de legume și tot ața, până când bățul meu arată semne de umplere. Usturoiul, frunzele de dafin și boabele de piper au ajuns la gunoi.
  • Eu am făcut și variante mari, dar și mici (am rupt bățul în două).
  • Am tapetat o tavă cu hârtie de copt și am așezat frigăruile în tavă.
  • Am băgat tava la cuptor pentru 10 minute. După 10 minute am scos tava afară, am întors frigăruile și le-am băgat înapoi până când carnea a fost făcută.
  • Frigăruile mele au stat la cuptor aproximativ 35 de minute.

♥ Noi am servit frigăruile calde, alături de o salată de crudități: roșii, castraveți, ceapă verde.

♥ Nu se usucă deloc și carnea rămâne fragedă și moale.

♥ Se pot consuma cu încredere și reci.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply