Kidscuiti

Biscuiti digestivi cu ovaz

mai 24, 2018

Iacata a venit si mult asteptata vara😁! Caldura, concedii si tot mai putin chef de a petrece timp in bucatarie. Motiv pentru care, gustarile cel putin, pot fi facute pentru a acoperi mai multe zile sau pentru a putea fi luate cu noi in concediu, fara teama alterarii lor in lipsa unei gentute frigorifice. 

Asa ca, mergem pe variante sigure, homemade, fara crocobauri “aditivo-tionali”, care sa faca fata temperaturilor ridicate, care sa-si aduca totusi un aport nutritiv si care sa aiba si sanse mari de papabilitate😃.

Ingrediente:

  • 50 gr fulgi ovaz macinati grosier
  • 50 gr faina de ovaz
  • 14 gr amidon natural de porumb (2 lingurite cu varf)
  • 1 ou
  • 50 gr ulei de cocos (cantarit la temp camerei)
  • optional: 1-2 curmale maruntite (alte fructe uscate) sau o lingurita rasa miere (1+).
  • optional: o lingurita nuci macinate
  • tot optional, in functie de gusturi si preferinte, puteti folosi scortisoara/vanilie/nucsoara/etc

Cum am procedat:

  • am macinat fulgii de ovaz (grosier, nu fin) si i-am amestecat cu faina de ovaz si amidonul natural. Daca optati pentru fructe uscate si nuci – acum este momentul sa le adaugati.
  • am topit uleiul de cocos, l-am racit si l-am amestecat cu oul batut bine. Daca optati pentru miere, o adaugati peste ingredientele lichide de aici.
  • am amestecat “solidele” cu “lichidele” si am obtinut o bila de aluat compacta, pe care am introdus-o la rece – 15’
  • din aluatul proaspat scos din frigider (care, app – va fi unul tare, in comparatie cu textura moale de dinaintea expunerii la rece), am rupt bucatele de marimea unor nuci, pe care le-am aplatizat (max 1 cm, grosime), rezultand formele biscuitilor finali. I-am copt in cuptorul preincalzit la 180*/15-20’. Atat!😊
  • textura kidscuitilor este una crocanta, asemanatoare biscuitilor digestivi din comert. Cat despre gust, va las pe voi sa-l apreciati🙈. Noi i-am adoptat deja in familia kidscuiteasca😊.

Sa aveti copilasi sanatosi si papaciosi!❤️

You Might Also Like

8 Comments

  • Reply Elena mai 25, 2018 at 8:44 am

    Cu se poate inlocui faina de orez? Multumesc😊

    • Simona
      Reply Simona mai 25, 2018 at 5:51 pm

      Cu fulgi de ovaz macinati ff fin (faina). Poti sa-i faci si cu faina de secara (fulgi de secara). Insa, in situatia asta, as renunta la amidon si as pune in locul lui o lg de faina in plus (pt a evita combinatia gluten:amidon:)
      😘😘

  • Reply Olesea mai 26, 2018 at 6:28 am

    Buna Simona, cu ce ai macinat fulgii de ovaz? Cu blenderul?

    • Simona
      Reply Simona mai 26, 2018 at 8:43 am

      Hey🤗

      Fulgii i-am macinat grosier cu Nutribullet. Poti folosi si un chopper sau o rasnita.
      Faina o aveam cumparata de-a gata, insa poti sa o faci tot din fulgi de ovaz, prin rasnirea lor ff fina😘

  • Reply Iudit mai 26, 2018 at 10:54 am

    Buna! As putea folosi faina de in sau de migdale? Mai este necesar amidonul? Sau cu ce as putea inlocui? Multumesc!

    • Simona
      Reply Simona mai 26, 2018 at 4:08 pm

      Hey!🤗
      In cazul in vei inlocui faina de ovaz cu cea de migdale sau in, automat se vor schimba cantitatile.
      Faina de in este mai absorbanta iar cea de migdale merge bine combinata cu un alt tip de faina.
      Amidonul il poti inlocui cu o lg in plus din faina folosita – asta ca idee, unde ai amidon in retete si nu doresti sa-l folosesti.

      Daca doresti biscuiti cu faina de migdale, da un search pe site si cei gasi variante care contin faina de migdale, in cazul carora nu trebuie sa faci adaptari (biscuiti cu caju, biscuiti cu merisoare, fursecuri dovleac, etc)😘

  • Reply Ionela iunie 19, 2018 at 12:52 pm

    Pot înlocui uleiul de cocos? (am rămas fără) as putea folosi unt? Ce cantitate?

    • Simona
      Reply Simona iunie 19, 2018 at 3:49 pm

      Hey, Ionela🤗
      Poti folosi unt de cocos sau unt animal. Nu am incercat insa pt a/ti recomanda o cantitate anume. Nu va diferi f mult, cantitatea. Ideea este sa obtii o bila de aluat compacta, nelipicioasa😘

    Leave a Reply